Renault se teme de spionajul industrial

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 00:12
2153 citiri
Renault se teme de spionajul industrial

Constructorul de masini Renault a declarat ca spionajul industrial constituie o amenintare serioasa la adresa activelor sale "strategice", dupa ce in urma unei anchete a suspendat trei directori suspectati ca ar fi la originea unor scurgeri de informatii secrete referitoare la un vehicul electric, informeaza Newsin.

Unul dintre cei trei directori suspendati in urma suspiciunilor de spionaj este membru al consiliului de conducere.

La randul sau, ministrul economiei, Eric Besson, a avertizat ca Franta se confrunta cu un "razboi economic", transmite BBC News online.

"Expresia 'razboi economic' uneori este exagerata, dar acum este potrivita", a spus ministrul la postul de radio RTL.

Oficialul a apreciat ca situatia de la Renault "pare serioasa" si a cerut companiilor franceze care au beneficiat de fonduri publice sa-si imbunatateasca securitatea.

Expertii din domeniul auto sunt de parere ca masinile electrice vor reprezenta sectorul care va inregistra cea mai rapida crestere in urmatorii cativa ani, iar producatorii au intrat intr-o competitie acerba pentru a iesi pe piata cu astfel de vehicule.

Secretul consta in tehnologia folosita pentru fabricarea acestor masini, diversii producatori optand pentru solutii diferite, de aceea spionajul industrial ar putea fi tentant pentru unii si dezastruos pentru altii.

Renault, ca si partenerul sau Nissan, a investit mult in tehnologia pentru vehicule electrice.

Ambii producatori intentioneaza sa lanseze cateva noi modele de vehicule electrice in urmatorii doi ani.

Masina electrica de la Renault, Fluence ZE, va iesi pe piata abia spre sfarsitul anului si din acest punct de vedere producatorul francez este deja in urma catorva dintre rivalii sai, iar daca intr-adevar i-au fost furate secrete de fabricatie, situatia i se va inrautati. 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#renault, #spionaj, #vehicul electric , #Masini electrice