Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Renault si Nissan mizeaza pe autoturismele electrice

Renault si Nissan mizeaza pe autoturismele electrice

Nissan Motor Co si Renault spera sa incheie 5 acorduri pentru proiecte de autoturisme electrice in acest an, dupa semnarea unui acord cu Monaco, a anuntat vice-presedintele senior Nissan International, Eric Nicolas, citat de Reuters.

Alianta spera sa ofere un volum mai mare de masini electrice pietelor europene pana in 2012 si va semna cel putin alte 5 acorduri pentru masini electrice in 2009, a spus Nicolas.

Interesul pentru astfel de autoturisme este manifestat de tarile, orasele si regiunile de marime mijlocie, a precizat acesta, fara a oferi detalii suplimentare.

"Apetitul cumparatorilor este din ce in ce mai mare, ceea ce duce la o crestere a cererii. Este un efect de bulgare de zapada", a spus acesta, subliniind acordurile ce sunt deja in vigoare in Danemarca si Israel.

Grupul a semnat saptamana trecuta un acord de colaborare cu agentia de dezvoltare regionala One North East, pentru promovarea si dezvoltarea vehiculelor fara emisii de dioxid de carbon.

Nicolas nu a oferit o tinta de vanzari pentru Monaco.

Guvernul din Monaco, ce va investi in infrastructura proiectului, in timp ce Nissan si Renault se vor ocupa de masini si de baterii, tinteste ca, pana in 2011, jumatate autovehiculele de transport in comun achizitionate sa fie electrice.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1207 ori
Citeste mai multe despreautoturisme electrice nissan renault