Sarkozy cere anchetarea spionajului industrial de la Renault

Sambata, 08 Ianuarie 2011, ora 15:38
1821 citiri
Sarkozy cere anchetarea spionajului industrial de la Renault

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a cerut serviciilor de informatii sa ancheteze acuzatiile de spionaj industrial formulate de constructorul de masini Renault, relateaza BBC, potrivit Mediafax. 

Compania franceza a suspendat trei manageri, in urma unei anchete privind posibila scurgere de informatii secrete despre vehiculele electrice. Unul dintre ei este membru al consiliului de conducere. Societatea a avertizat ca spionajul industrial reprezinta o amenintare grava la adresa "activelor sale strategice".

Ministrul francez al economiei, Eric Besson, a descris cazul Renault, care este detinut in proportie de 15% de stat, drept "razboi economic". "Expresia 'razboi economic' uneori este exagerata, dar acum este potrivita", a spus ministrul la postul de radio RTL.

Oficialul a apreciat ca situatia de la Renault "pare serioasa" si a cerut companiilor franceze care au beneficiat de fonduri publice sa-si imbunatateasca securitatea.

Cotidianul de dreapta Le Figaro a anuntat, citand diverse surse, ca informatiile se refera la tehnologia folosita pentru bateria si pentru motorul vehiculelor electrice.

Reprezentanti ai Renault au declarat, sub acoperirea anonimatului, ca destinatarul final al informatiilor ar fi o companie chineza rivala.

Expertii din domeniul auto sunt de parere ca masinile electrice vor reprezenta sectorul care va inregistra cea mai rapida crestere in urmatorii cativa ani, iar producatorii au intrat intr-o competitie acerba pentru a iesi pe piata cu astfel de vehicule.

Secretul consta in tehnologia folosita pentru fabricarea acestor masini, diversii producatori optand pentru solutii diferite, de aceea spionajul industrial ar putea fi tentant pentru unii si dezastruos pentru altii.

Renault, ca si partenerul sau Nissan, a investit mult in tehnologia pentru vehicule electrice.

Ambii producatori intentioneaza sa lanseze cateva noi modele de vehicule electrice in urmatorii doi ani.

Masina electrica de la Renault, Fluence ZE, va iesi pe piata abia spre sfarsitul anului si din acest punct de vedere producatorul francez este deja in urma catorva dintre rivalii sai, iar daca intr-adevar i-au fost furate secrete de fabricatie, situatia i se va inrautati. 

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#sarkozy, #renault, #spionaj industrial , #Masini electrice