Secretele Renault, in siguranta

Duminica, 09 Ianuarie 2011, ora 23:32
1643 citiri
Secretele Renault, in siguranta

Constructorul auto francez Renault a anuntat ca secretele tehnologice vitale sunt in siguranta, iar productia de autovehicule nu va fi afectata de datele legate de programul de masini electrice obtinute prin spionaj de o retea internationala, potrivit Mediafax. 

La inceputul saptamanii trei directori ai Renault, printre care un membru al consiliului administrativ, au fost suspendati din cauza unor scurgeri de informatii, ceea ce a determinat guvernul sa avertizeze asupra unui pericol mai larg la care ar putea fi expusa industria franceza.

"Este mana unor profesionisti. Renault este victima unei retele internationale organizate", a declarat directorul operational al Renault, Patrick Pelata.

Cei trei directori sunt suspectati de transmiterea unor informatii legate de programul electric, in dezvoltarea caruia constructorul auto investeste miliarde de euro impreuna cu partenerul nipon Nissan.

Informatiile se refera, probabil, la costurile si modelul economic al programului, insa nu si la elemente importante de tehnologie, a afirmat Pelata.

"Este ceva serios, dar nu atat de grav precum ar fi fost daca era vorba de tehnologie", a adaugat el, mentionand ca dezvoltarea programului dedicat masinilor electrice se desfasoara conform programului.

Surse din guvernul francez au indicat vineri ca serviciile secrete investigheaza posibile piste chineze in cazul de spionaj in care se regaseste Renault.

Constructorul auto este detinut in proportie de 15% de catre stat. In 2007, o studenta din China angajata la producatorul de piese auto Valeo a fost condamnata la o pedeapsa cu inchisoarea pentru obtinerea de documente confidentiale.

Justitia nu a clasat infractiunea ca una de spionaj, ci de abuz de incredere.

Relatiile dintre Franta si China s-au tensionat in urma cu doi ani, cand presedintele francez Nicolas Sarkozy a criticat politica Beijingului legata de Tibet.

Legaturile s-au imbunatatit, insa, cand presedintele chinez Hu Jintao a vizitat Parisul la sfarsitul anului trecut. Franta vrea sprijinul Chinei pentru reformarea sistemului monetar international.

Un oficial guvernamental a declarat pentru publicatia Le Journal du Dimanche ca in utlimii ani Franta s-a confruntat cu mii de cazuri de spionaj industrial. 

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#renault, #spionaj, #vehicul electric , #Masini electrice