Uganda a creat prima sa masina electrica

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 20:16
1772 citiri
Uganda a creat prima sa masina electrica

Universitatea din Makerere a testat cu succes primul automobil electric din Uganda, pe care autoritatile spera sa-l aduca pe piata la un pret de 15.000 de euro.

Masina electrica ugandeza, Kiira Ev, nu foloseste combustibil, are o tractiune pe fata de 18 cai putere si poate atinge 60 de kilometri pe ora.

In plus, reprezentantii universitatii au explicat ca automobilul electric are o caroserie din fibra de sticla, considerat cel mai durabil material, si foloseste o baterie cu litiu de fier, ca cea folosita de masinile hibrid de la Toyota Prius, putand rezista la un traseu de 80 de kilometri fara reincarcare. Totusi, masina va folosi energie electrica si solara, care este capabila sa functioneze pe un traseu de pentru 200 de kilometri fara reincarcare, scrie African Spotlight.

Reprezentantii Universitatii de Inginerie, Arta si Tehnologie din Uganda au afirmat ca si-au dorit prin acest proiect sa arate ca sunt capabili sa produca masini ecologice si ca se gandesc deja la proiectarea unui autobuz electric cu 36 de locuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Uganda, #masina electrica Uganda , #Masini electrice