Vanzarile globale de masini electrice au crescut cu 63% pe seama Chinei

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 14:15
2635 citiri
Vanzarile globale de masini electrice au crescut cu 63% pe seama Chinei
Foto: Business24 / masini electrice in China

Vanzarile globale de automobile electrice au inregistrat o crestere record in trimestrul al treilea, gratie in principal cererii solide venite din China.

Potrivit unui raport publicat marti de Bloomberg New Energy Finance, vanzarile de vehicule electrice si hibride au depasit 287.000 de unitati in perioada iulie-septembrie 2017, cu 63% mai mult decat in perioada similara a anului trecut si cu 23% mai mult decat in al doilea trimestru.

China a fost responsabila pentru mai mult de jumatate din vanzarile globale in conditiile in care piata sa de automobile electrice s-a dublat pe fondul eforturilor guvernului de a combate poluarea.

"Guvernul chinez este foarte concentrat pe stimularea vanzarilor de automobile electrice. Unul dintre motive este nivelul de poluare din orase si al doilea este dorinta Chinei de a crea campioni nationali care sa poata concura la nivel international pe aceasta piata", a declarat Aleksandra O'Donovan, analist la BNEF.

Bloomberg New Energy Finance se asteapta ca vanzarile globale de automobile electrice sa treaca pentru prima data pragul de un milion de unitati.

Piata de transport electrificat incep sa se extinda pe masura ce infrastructura de incarcare devine mai accesibila iar constructorii lanseaza modele cu o autonomie mai mare.

In 2017 multi importanti constructori auto incepand de la Jaguar Land Rover si pana la Volvo Cars au anuntat ca in urmatorii ani vor sa introduca pe piata versiuni electrice ale vehiculelor lor.

De asemenea, mai mult guverne au anuntat obiective pentru un transport mai curat, in urma scandalului manipularii emisiilor poluante in care a fost implicat Volkswagen AG.

Franta si Marea Britanie au anuntat ca vor interzice vanzarea de automobile cu motoare pe combustie incepand din 2040.

Europa a fost a doua mare piata mondiala pentru vehicule electrice in trimestrul al treilea, fiind responsabila pentru 24% din vanzari, urmata de America de Nord.

Cresterea volumelor vanzarile de automobile electrice in China este sustinuta de subventiile guvernamentale.

"Subventiile nationale pot face un automobil electric cu pana la 40% mai ieftin decat un automobil normal cu combustie interna", a spus Aleksandra O'Donovan.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#masini electrice china , #Masini electrice