Cele mai mici masini pentru oameni mari

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 00:00
14794 citiri
Cele mai mici masini pentru oameni mari

Sunt mici, sunt cochete, le poti parca oriunde, te poti strecura cu ele printre masinile blocate in trafic, sunt usor de condus, sunt eco, sunt electrice. Pe scurt, sunt cele mai mici masini din lume.

Buddy Cab

ElBil este o masina electrica produsa in Norvegia. In imagine este cel de-al 16-lea model, numit Kewet. ElBil produs pentru prima oara o masina in 1991. Producatorul a reusit sa vanda peste 1.000 de vehicule produse in perioada primelor cinci modele, care au fost vandute in peste 18 tari.

In 2007, Buddy, si predecesorul sau, Kewet, acopereau 20% din piata de masini electrice din Norvegia.

Lumeneo Smera

Lumeneo Smera este, de asemenea, o masina electrica. In prezent, este disponibila doar in Franta, dar in cursul acestui an va fi comercializata si pe alte piete din Europa.

Aceasta masina este un hibrid intre o masina electrica si un scuter. A debutat in 2008, la salonul Paris Motor Show.

In prezent, este vanduta la un pret de aproximativ 24.500 de euro

Tango

Tango are doua motoarre electrice care ii permit sa atinga o viteza de 100 de km pe ora in mai putin de patru secunde. O adevarata masina de viteza, ce mai!

Pretul acestei masini este cam piperat: 108.000 dolari. Producatorul Tango, Commuter Cars, scoate pe banda 100 de unitati pe an. Prima masina a fost vanduta de actorul George Clooney, care a aparut in cadrul unei conferinte de presa in aceasta masina.

Reva G-Wiz

G-Wiz este o masina de oras produsa de catre Reva Electric Car Company, din Bangalore, India. Masina este disponibila pe piata din Marea Britanie.

Smart ForTwo

Smart ForTwo a debutat in 1998. 10 ani mai tarziu, un concept de masina, versiune electrica, Ed ForTwo, a fost anuntat. ForTwo este comercializat atat in Europa, cat si in Statele Unite.

Modelul electric a fost dezvoltat in 2006. A fost prezentat si la Paris Car Show, in 2008. Masina poate atinge o viteza maxima de 100km/h in 6,5 secunde. In mod obisnuite, incarcarea bateriei dureaza aproximativ opt ore.

In 2008, Tesla Motors a semnat un acord cu producatorul ForTwo, Smart GmbH, pentru furnizarea a 1.000 de baterii, care vor fi montate pe masini care vor fi comercializate incepand cu acest an.

Kandi Coco

Kandi Coco este o masina disponibila rezidentilor din Oklahoma, Statele Unite. Este o masina electrica, pentru doi pasageri, lansata in 2009.

Daihatsu Copen

Daihatsu Copen este o masina de doua locuri disponibila doar in Japonia si Europa. Producatorul japonez scoate aceasta masina inca din 2001.

Stațiile de încărcare pentru mașini electrice se înmulțesc, contra cost. Ce tarife practică România față de vecinii europeni
Stațiile de încărcare pentru mașini electrice se înmulțesc, contra cost. Ce tarife practică România față de vecinii europeni
Primăria Bistrița a amplasat recent 15 noi stații de încărcare pentru mașinile electrice care vor funcționa contra cost. Vestea a redeschis discuția costurilor de încărcare pentru...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#masini electrice, #cele mai mici masini din lume , #Masini electrice