Vrei un automobil "verde"? Ce alternative ai la masina electrica

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 08:02
3778 citiri
Vrei un automobil "verde"? Ce alternative ai la masina electrica
Ce tipuri de masini "verzi" exista

Masinile care functioneaza pe baza de hidrogen sau gaz lichefiat sunt doar doua dintre alternativele la automobilele electrice pe care le au la dispozitie soferii eco-friendly.

Scopul masinilor "verzi" este de a limita dependenta de benzina sau motorina, insa automobilul electric nu este singura solutie. Exista si alte tipuri de vehicule ecologice care probabil ca vor juca un rol mult mai important in viitor, relateaza CNN.

Masinile pe GPL

GPL (Gaz Petrolier Lichefiat) are cateva avantaje fata de benzina. In primul rand, combustia este mult mai curata. Spre exemplu, Honda Civic cu GPL are motorul cu cea mai curata ardere de pe piata.

Alte avantaje ale GPL-ului este disponibilitatea pe scara larga.

Masinile cu hidrogen

O tehnologie promitatoare pe care mizeaza Toyota este cea a masinilor care functioneaza cu hidrogen. Bateria masinii combina gazul hidrogenat cu oxigenul din aer pentru a crea un sistem de electroni care poate alimenta motoarele electrice.

Insa gazul cu hidrogen nu este usor de obtinut. Trebuie sa fie fabricat din gaze naturale sau apa, cu ajutorul electricitatii. Asa ca masinile care functioneaza pe acest principiu sunt, de fapt, masini electrice care utilizeaza hidrogen, inloc de baterii si fire, pentru a transporta electricitatea de la generator la masina.

Hibrizi plug-in

Hibrizii plug-in, prec um Fusion Energi, ce va fi lansata in curand de Ford, ofera soferilor o combinatie intre masinile electrice cu emisii zero si cele hibrid ce pot parcurge distante mai mari.

Numarul de kilometri pe care ii poti parcurge cu o masina pur electrica depind de marimea bateriei. Unele masini, cum ar fi Toyota Prius plug-in, au baterii mai mici ce necesita alimentari dese.

Masinile pe diesel pur

Combustibilul diesel este pe piata de foarte mult timp, iar motoarele diesel sunt incredibil de eficiente din punct de vedere al consumului.

Acesta este foarte popular mai ales in Europa, unde pretul combustibilului este mentinut in mod intentionat mai jos decat cel al benzinei.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#top masini, #masina electrica, #masina plugin, #masina gpl, #motor diesel, #masini ecologice, #masini verzi , #Masini electrice