Ce piese auto merita sa cumperi la mana a doua

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 13:08
1764 citiri
Ce piese auto merita sa cumperi la mana a doua
Foto: unsplash.com

Multi soferi se indreapta spre centrele de dezmembrari atunci cand au nevoie de o piesa noua, preferand o componenta second hand, dar la un pret mai mic, in detrimentul uneia noi care costa o mica avere. Nu este nimic gresit in a avea in vedere economiile si exista multe piese a caror uzura nu afecteaza performanta motorului si nici siguranta pasagerilor.

Piese auto second hand pe care le poti cumpara fara griji

Cand discutam despre piese auto pe care merita sa le cumperi chiar daca nu mai sunt noi, in general ne referim la cele pe care se vede cu usurinta uzura. Sunt unele componente auto care nu-si arata varsta si abia dupa ce le-ai montat iti dai seama ca nu functioneaza corect. Insa, in cazul altora, orice zgarietura si defectiune se observa usor, asa ca pot fi achizitionate la mana a doua.

O componenta extrem de cautata in centrele de dezmembari este farul auto. In general, farurile nu mai lumineaza bine dupa o perioada indelungata de folosire, asa ca iti poti inlocui aceasta piesa indispensabila cu una second hand dar, intr-o stare mai buna decat farurile pe care le detii in prezent.

In acelasi timp, farurile sunt primele piese care au de suferit la un impact cu o alta masina in trafic, chiar si atunci cand este vorba despre accidente minore. Sunt piese auto expuse, care trebuie adesea schimbate si pe care le poti cumpara din centrele de dezmembrari.

Geamurile laterale, parbrizele si lunetele pot fi inlocuite cu succes cu unele la mana a doua. Acestea se pot zgaria adesea sau se pot sparge, iar unele noi sunt destul de costisitoare. In centrele de dezmembrari poti gasi cu usurinta parbrize in stare perfecta, iar pretul este in mod cert mai mic decat daca ai fi cumparat unul nou.

Elementele de caroserie pot fi si ele cumparate la mana a doua deoarece uzura se poate observa cu usurinta si nu risti sa primesti ceva defect pentru ca o stricaciune s-ar vedea cu ochiul liber. Orice element de caroserie este mult mai ieftin daca alegi sa-l achizitionezi la mana a doua si dupa un accident, fie el si unul minor, aceste piese sunt primele care au de suferit. Va trebui insa sa ai mare grija la potrivirea lor pe masina ta, precum si la potrivirea culorii in unele cazuri.

Si oglinzile retrovizoare sunt piese expuse accidentelor si incidentelor de tot felul, insa poti gasi oglinzi in stare foarte buna in parcurile de dezmembrari auto si astfel sa faci ceva economii.

Multi soferi aleg sa cumpere de la dezmembrari si piese de interior. Spre exemplu, scaunul soferului este cel mai uzat, asa ca va trebui schimbat la un moment dat, mai ales daca discutam despre un sofer profesionist, care isi petrece mult timp la volan. Poti achizitiona fara retineri scaune pentru masina din centrele de dezmebrari, deoarece cu siguranta vei cheltui o suma mai mica, iar rezultatul va fi unul la fel de bun.

Ce sa nu cumperi din centrele de dezmembrari

Exista componente auto care nu ar trebui cumparate la mana a doua, de pe o masina rulata. Chiar daca multi soferi se ghideaza in primul rand dupa pret atunci cand fac reparatii la masina, este recomandat ca primul gand sa fie siguranta si nu pretul.

Unele piese second hand montate pe masina ta devin adevarate bombe cu ceas, asa ca cel mai bine ar fi sa nu risti cumparand componente care sa puna in pericol viata ta si a pasagerilor care merg adesea in masina cu tine.

Nu cumpara filtre de niciun fel sau placute si discuri de frana din centrele de dezmembrari. In primul rand nu vei avea siguranta ca functioneaza corect si, in al doilea rand, pe termen lung, pierderile sunt chiar mai mari. Un filtru uzat va duce la un consum mai ridicat de benzina si cu siguranta va trebui schimbat mult mai repede decat daca l-ai fi cumparat nou, asa ca economia pe care crezi ca o faci cumparand astfel de piese la mana a doua este doar o iluzie si se poate intoarce foarte repede impotriva ta.

In mod cert, ideal este sa cumperi numai piese noi si originale, de buna calitate, insa adesea pretul lor ii tine pe soferi departe de ele.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#piese auto second hand, #piese auto noi , #Masini ieftine