Ghidul achizitionarii de piese auto online

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 17:16
1735 citiri
Ghidul achizitionarii de piese auto online
Foto: kaboompics.com

Soferii stiu ca un automobil are nevoie in permanenta de investitii. Periodic, masina ta va trebui sa treaca pe la un service si fiecare vizita inseamna si inlocuirea unor piese, fie ca discutam despre bucse, filtre sau piese mai importante precum kit-ul de distributie.

Cea mai usoara modalitate de a achizitiona piesele auto de care ai nevoie este sa faci cumparaturi online. In 2014, in tara noastra s-au facut cumparaturi online in valoare de 1,1 - 1,2 miliarde de euro, dublu fata de anul anterior. Tendinta evidenta este aceea de mutare in online a magazinelor, fie ca discutam despre produse de imbracaminte, fie ca vorbim despre componente auto.

Exista insa si multa reticenta in ceea ce priveste achizitiile online. Majoritatea dintre ele sunt legate de garantie si returnare, insa exista si o mare parte a potentialilor clienti de magazine virtuale care au rezerve legate de modalitatile de plata sau legate de calitatea unor produse pe care nu le vad pe viu.

Desi exista avantaje si dezavantaje in achizitionarea de piese auto online, beneficiile sunt mai puternice decat punctele slabe. Facand cumparaturi online economisesti timp, poti compara preturile mai usor, iar gasirea si comandarea unor piese auto este mult mai comoda deoarece poate fi facuta la orice ora, iar piesa este livrata direct acasa sau la service-ul in care iti repari masina.

Iata un ghid pe care orice sofer trebuie sa-l citeasca inainte sa comande piese auto dintr-un magazin virtual sau dintr-un site de mediere intre vanzator si clienti.

1. Cere informatii suplimentare daca ai nevoie de ele

Pe site-urile de piese auto sunt listate de obicei caracteristicile pieselor, marcile si modelele pe care se potrivesc si diverse alte detalii tehnice. Daca ai nevoie de o anumita informatie si nu o vezi listata, scrie un comentariu, trimite un mail sau lasa un mesaj la rubrica aferenta.

Nu comanda componente auto daca nu esti sigur de absolut toate caracteristicile lor. Daca nu primesti un raspuns la solicitarea ta, este evident ca nu ai de-a face cu o echipa de profesionisti si iti poti indrepta atentia catre un alt magazin virtual.

Totodata, nu ezita sa soliciti fotografii cu produsul, mai ales daca optezi pentru componente second hand. Daca persoana care vinde piesele refuza sa-ti trimita fotografii cu produsele, atunci este de preferat sa alegi un alt site sau vanzator.

2. Nu plati bani in avans pentru piesele auto comandate online

Cea mai sigura metoda de plata este cea ramburs, adica in momentul sosirii componentelor auto comandate. Singura situatie in care poti lua in calcul o plata inainte de momentul livrarii este dupa ce ai semnat un contract cu firma care urmeaza sa-ti aduca piesele.

Daca vanzatorul nu accepta plata la livrare, nu este unul de incredere, asa ca e mai bine sa eviti sa faci achizitii de la el.

3. Verifica politica de garantie si returnare a produselor

Inainte sa comanzi piese auto online intereseaza-te daca au garantie, pe ce perioada se intinde garantia si daca exista posibilitatea sa returnezi o piesa care nu se potriveste pe automobilul tau. Ai tot dreptul sa solitici informatii legate de aceste aspecte si este dreptul tau sa returnezi produse intr-o anumita limita de timp de la achizitionare.

Un vanzator de buna credinta iti va acorda si garantie si posibilitatea de returna produsele.

4. Verifica ratingurile si comentariile celorlalti clienti

Atat in site-urile de mediere intre vanzatorii de piese auto si clienti, cat si in magazinele virtuale cu piese auto exista o rubrica de comentarii in care clientii isi pot scrie opiniile legate de serviciile site-ului sau vanzatorului si pot da diverse note sau ratinguri.

Nu uita sa consulti aceste opinii, deoarece iti poti face o idee cat mai clara legata de calitatea produselor vandute, cat si de calitatea serviciilor oferite de site-ul respectiv. La randul tau, daca esti multumit sau nemultumit de piesele cumparate poti lasa un comentariu in aceste rubrici pentru a-i ajuta pe ceilalti soferi care cauta piese auto.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#ghid piese online, #ghid comandat piese, #comanda piese online , #Masini ieftine