Renault ar putea produce masini ieftine in India

Duminica, 29 Iulie 2007, ora 23:12
1252 citiri

Grupul indian Bajaj Auto Ltd. si cel francez Renault SA se afla in discutii privind constructia de automobile pentru piata indiana, care s-ar putea finaliza cu semnarea unui acord pe termen lung, au anuntat cele doua companii intr-un comunicat, relateaza Reuters.

"Bajaj Auto si Renault se afla in discutii preliminare pentru a intelege in comun cerintele clientilor si potentialul construirii unor automobile competitive pentru piata indiana", se mai arata in comunicat.

"Daca se va ajunge la un acord, acest lucru va duce la semnarea unui parteneriat pe termen lung intre Renault si Bajaj, privind dezvoltarea activitatii despre care s-au dus negocieri", a continuat comunicatul.

O purtatoare de cuvant al Renault a anuntat joi ca grupul pe care il reprezinta a contactat deja compania indiana Bajaj privind construirea unui automobil de aproximativ 3.000 de dolari, insa momentan nu s-a ajuns la niciun acord.

Bajaj Auto, care este al doilea producator de motociclete din India, construieste un automobil de transport, primul model pe patru roti dezvoltat de grupul indian, si studiaza fezabilitatea fabricarii unei masini de mici dimensiuni.

Renault se afla deja in parteneriat cu grupul indian Mahindra & Mahindra Ltd. pentru a construi modelul sau de cost redus Logan destinat pietei indiene.

Carlos Ghosn, care conduce atat Renault cat si Nissan Motor Co., a declarat ca Mahindra & Mahindra ar fi un "partener natural" in cazul in care se va lua decizia construirii unui automobil de cost redus.

Grupul indian Tata Motors, care aparent se afla in cursa pentru preluarea brandurilor Jaguar si Land Rover care apartin companiei americane Ford Motor Co., este de asemenea interesat de productia unui automobil ieftin, care se va vinde pentru aproximativ 100.000 de rupii (2.470 dolari).

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...