Cererea de masini noi pe pietele europene va stagna

Miercuri, 20 Iunie 2007, ora 02:00
1102 citiri

Cererea de masini ar urma sa stagneze in 2007 in cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene, potrivit unui comunicat difuzat marti, la Bruxelles, de Asociatia constructorilor de automobile europeni (ACEA), citat de AFP.

Asociatia anticipeaza ca piata italiana ar putea sa-si mentina insa dinamismul, gratie facilitatilor de cumparare a autovehiculelor noi initiate de guvernul italian la sfarsitul lui 2006. In ceea ce priveste piata franceza, aceasta ar urma sa se redreseze usor, in timp ce Spania si Marea Britanie ar urma sa 'ramana, probabil, putin la coada'.

Si Germania ar urma sa 'suporte consecintele cresterii TVA' care a determinat o scadere importanta a inmatricularilor de masini noi. Totusi, in aceasta tara, estimeaza ACEA, 'vanzarile de masini noi ar urma sa fie reluate pentru restul anului 2007, precum si in 2008, gratie sosirii pe piata de noi modele si in asteptarea de masuri fiscale favorabile.

Cresterea substantiala a vanzarilor ar urma sa continue in noile state membre. Dar numarul masinilor vandute in aceste tari ramane inca foarte marginal, comparativ cu cele 12 milioane de automobile vandute in fiecare luna pe cele cinci principale piete europene (Germania, Franta, Spania, Italia si Marea Britanie).

Astfel, in aprilie 2007, in 10 din cele 12 noi state membre intrate din mai 2004 in UE au fost inregistrate putin sub 10.000 masini noi, fata de un milion in cele 15 vechi state membre.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...