Cum are grija de tine noul Volvo XC90 2015 (Video)

Sambata, 26 Iulie 2014, ora 00:00
6721 citiri
Cum are grija de tine noul Volvo XC90 2015 (Video)
Foto: World Car Fans

Volvo promite sa faca din XC90 una dintre cele mai sigure masini de pe sosele si dezvaluie cateva caracteristici-cheie privind siguranta pasagerului, unele folosite in premiera mondiala pe acest nou model, care va fi lansat in 2015.

Daca ti-e teama ca nu vei stii cum sa reactionezi, daca trebuie sa iei de volan si sa iesi de pe drum, pentru a evita un accident, in ultima clipa, afla ca noul Volvo XC90 iti va lua aceasta povara de pe umeri.

Vorbim de primul autovehicul din lume care-si va da seama ca este pe punctul de a iesi de pe carosabil si va lua automat masuri suplimentare, pentru a-si proteja pasagerii. Este valabil si pentru accidente, cand sistemul va realiza inaintea ta ca masina va fi lovita si va stii cum sa reactioneze.

Astfel, centurile de siguranta din fata se vor intari in avans si nu se vor detensiona pana cand masina nu se opreste complet. Sistemul Safe Positioning te va ajuta sa eviti accidentarile la coloana, reducand cu pana la 33% fortele verticale care te vor apasa - acestea vor fi absorbite intro mai mare masura de scaun, arata Car Magazine.

Desigur, nimeni nu-si doreste sa iasa cu masina de pe drum, iar noul Volvo XC 90 va incerca in primul rand sa ramana pe sosea, cu ajutorul tehnologiei Lane Keeping Aid, adica un cuplu de directie sporit, in momentul in care este detectat riscul de a parasi carosabilul, in mod neintentionat.

Sistemul Driver Alert Control se va asigura ca nu adormi la volan si ca esti atent la drum, deci vei evita doua dintre principalele cauze ale producerii accidentelor la drum lung. Daca trebuie sa te odihnesti, sistemul Rest Stop Guidance iti va gasi imediat cea mai buna varianta de tras pe dreapta.

Pentru drumurile prin oras, noul Volvo XC90 va fi dotat ci cu o functie de franare automata, in momentul in care detecteaza ca, intr-o intersectie, esti pe cale sa virezi chiar in fata unei masini care vine spre tine, iar impactul ar fi iminent.

Acestea sunt doar cateva din cele mai importante noi elemente de siguranta introduse de Volvo, iar lista ar putea continua cu sisteme care ofera informatii despre semnele rutiere si semafoare, dar si despre ce se ascunde in unghiul mort.

Nu in ultimul rand, masina va fi dotata si cu sisteme care detecteaza animale din proximitatea masinii, marginea drumului si barierele, precum si pilot automat adaptiv, care te ajuta in viraje.

S-a mai vorbit, de asemenea, despre introducerea unui sistem care detecteaza pietoni pe intuneric si a tehnologiei Car 2 Car Communication, disponibila abia din 2016, dar mai multe vom afla in luna august, cand Volvo a promis mai multe informatii.

Lansarea oficiala a noului XC90 va avea loc, cel mai probabil, la toamna, la salonul auto de la Paris. Noul model va costa de la 50.000 de euro in sus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm încetinit faţă de anul 2023 şi pe o traiectorie uşor mai ridicată decât cea anticipată în prognoza pe...
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
#Volvo XC90 2015, #Volvo XC90 siguranta, #Volvo XC90 sisteme protectie , #Masini noi