Ford mizeaza pe modele noi pentru a reduce pierderile in Europa

Luni, 17 Iunie 2013, ora 16:05
1744 citiri
Ford mizeaza pe modele noi pentru a reduce pierderile in Europa

Producatorul auto american Ford conteaza pe modele noi, precum SUV-ul compact EcoSport, pentru a diminua dependenta de livrarile catre companiile de inchirieri auto pe piata din Europa, unde marjele de profit sunt mai slabe, si pentru a reduce pierderile grupului in regiune, potrivit Bloomberg.

Ford vrea ca pana in prima parte din 2015 sa livreze catre companiile de inchirieri mai putin de 13% din totalul vanzarilor, fata de 17% in prezent, a declarat Roelant de Waard, seful de vanzari al grupului pentru Europa, intr-un interviu telefonic.

In acelasi timp, Ford vrea sa creasca vanzarile catre dealeri si companii, unde preturile sunt de obicei mai ridicate.

Constructorul auto se afla intr-un proces de schimbare a liniei de modele si se asteapta ca piata europeana sa intre pe un trend de revenire incepand cu sfarsitul anului urmator.

Grupul estimeaza pierderi in regiune de circa 2 miliarde de dolari pentru anul acesta, fata de 1,75 miliarde de dolari anul trecut.

"Ne asteptam la o oarecare imbunatatire anul urmator" a cererii la nivelul intregii industrii auto, a spus Waard. Vanzarile Ford pe principalele piete europene vor creste de la 13,5 milioane unitati anul acesta la 14 milioane anul urmator, a estimat el.

Vanzarile Ford pe 19 piete europene au scazut cu 2,2% in mai, la 99.400 unitati. Declinul, mai temperat fata de scaderea de 6,2% din regiune, a urcat cota de piata a Ford la 8,3%, maximul lunii mai incepand din 2009, de la 8% in aceeasi perioada anul trecut, a anuntat grupul.

Piata auto europeana se va mentine probabil la nivelurile actuale pe parcursul acestui an, iar preturile vor ramane stabile sau se vor deteriora la nivelul industriei, intrucat competitorii orienteaza o parte tot mai mare a vanzarilor catre companii de inchirieri auto, a spus Waard.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#lansare modele noi Ford, #Ford SUV compact Ecosport, #vanzari Ford Europa, #pierderi Ford Europa , #Masini noi