Google si Siemens cocheteaza cu masinile

Luni, 06 Februarie 2006, ora 14:32
1035 citiri

La scurt timp dupa ce Microsoft s-a declarat interesat de o colaborare cu Fiat, Volkswagen a anuntat ca va integra in masinile sale tehnologie care va permite conectarea la Google Earth pentru orientare prin sistemul GPS. De asemenea, Siemens a anuntat ca pregateste un sistem automat de parcare, pentru a ajuta soferii nepriceputi.Divizia americana a Volkswagen a anuntat ca tehnologia de orientare care va folosi imaginile surprinse de sateliti va avea la baza hardware dezvoltat de compania americana NVidia, cunoscuta pentru tehnologia sa de procesare a imaginilor, foarte apreciata de pasionatii de jocuri video. Masina va avea un ecran cu imagine tridimensionala care va permite soferului sa identifice rapid unde se afla si ce drum trebuie sa apuce.

"Colaborarea cu Google este foarte buna, dar nu exista un acord fix privind utilizarea acestei tehnologii", a declarat un oficial Volkswagen. Google Earth utilizeaza retelele de sateliti pentru a fotografia de la mare inaltime diverse obiective, case, autostrazi, etc. Ele sunt integrate apoi sub forma unor harti extrem de precise. Autoritarile s-au plans insa ca sistemul realizeaza si fotografii care pot fi considerate amenintari la adresa sigurantei nationale.

Tehnologia de parcare a Siemens, botezata "Park Mate" foloseste senzori de scanare care identifica locul potrivit pentru parcare si parcheaza masina fara lovituri. Sistemul va efectua propriu-zis manevra de parcare, fara ajutorul soferului. Ramane de vazut daca si politia va aprecia aceasta inventie. Un test recent realizat de Daily Telegraph a demonstrat ca sistemul nu este 100% sigur. Raspunsul specialistilor a fost ca in momentul testarii "era prea frig".

  Masini Noi si Masini Rulate

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...