Inmatricularile de masini noi din Marea Britanie au scazut cu 30,5% in martie

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 16:37
1176 citiri
Inmatricularile de masini noi din Marea Britanie au scazut cu 30,5% in martie

Vanzarile de autovehicule noi au scazut in Marea Britanie cu 30,5% in martie, din cauza introducerii noilor placute de imatriculare si in contextul perspectivei sumbre asupra mediului economic international, care ii face pe clienti sa restranga cheltuielile, relateaza The Telegraph.

Paul Everitt,  directorul executiv al societatii producatorilor si traderilor auto (SMMT), este de parere ca inmatricularile noi din martie reprezinta un barometru al increderii in economie, atat din partea companiilor cat si a clientilor. in februarie, inmatricularile noi au scazut cu 21,9%.

In martie au fost inregistrate 313.912 vehicule noi, marcand astfel o scadere cu 29,7%, la 480.358 masini noi inmatriculate in primul trimestru, fata de aceeasi perioada din 2008.

Sperantele privind o revenire a pietei sunt legate de masurile de sprijin care ar putea fi anuntate de cancelarul Alistair Darling la sfarsitul acestei luni.

Producatorii auto din Marea Britanie au fost nevoiti sa intrerupa productia, sa inghete salariile si sa reduca numarul angajatilor, in contextul agravarii situatiei economice. De asemenea, incetinirea economica a afectat si grupurile producatoare de piese de schimb auto.

Guvernul britanic si Banca Europeana pentru Investitii (BEI) pregatesc imprumuturi totale de aproximativ 1,5 miliarde lire sterline pentru Jaguar Land Rover, Nissan si Vauxhall, in principal pentru dezvoltarea modelelor de masini ecologice.

Noile date din industria auto britanica subliniaza declinul sectorului auto european.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#marea britanie, # inmatriculari, # economic, # international , #Masini noi