Masinile fara sofer de la Google au liber pe sosea

Marti, 08 Mai 2012, ora 12:59
2259 citiri
Masinile fara sofer de la Google au liber pe sosea

Departamentul de Stat a autovehiculelor (DMV) din SUA a permis in premiera companiei Google sa testeze masinile care se conduc singure pe drumurile publice, dupa ce au derulat demonstratii in Las Vegas si Carson City, care au indicat ca masina este sigura pentru soferi.

"Este claxonata mai des pentru ca e foarte sigura", a spus directorul DMV Bruce Breslow, citat de Forbes.

Radarele laser montate pe acoperis si in grila frontala a modelului Prius detecteaza pietonii, biciclistii si alte masini, creand o zona virtuala de siguranta in jurul acestor obstacole pe care masina le evita.

"Sunt create pentru a evita distragerea soferului. Cand esti pe strada si e o masina mare cu trei femei goale pe capota, masina ta va vedea doar o 'cutie de tabla'", povesteste Breslow.

Masina robot nu va fi complet fara sofer, deoarece legile din Nevada cere ca cel putin doua persoane sa fie intr-un test car. O persoana va fi la volan, iar a doua va monitoriza ecranele computerului de bord care indica ruta planificata de masina si care urmareste pericolele din trafic si culoarea de la semafor. Soferul poate prelua controlul masinii prin actionarea franelor.

Cand vom putea vedea primele masini robot de la Google pe strazi? Probabil ca in curand. Breslow crede ca masinile vor putea fi scoase pe piata in urmatorii trei-cinci ani, iar Google lucreaza intens pentru primirea de permisiuni in diverse state.

Conform Google, sapte din masinile sale de test au deja 1.600 de kilometri la bord fara interventie umana. Pana acum, a existat un singur accident cu o masina de test, si atunci a fost vina celuilalt sofer, care era, de asemenea, la bordul unui Prius.

Daca nu va incanta ideea unui Prius robot, nu va faceti griji - BMW, Audi si Volkswagen lucreaza de asemenea la masini fara sofer.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#masina fara sofer, #masina fara sofer google, #masina robot Google , #Masini noi