Mazda MX-5 RF ajunge in Romania. Esti gata sa pui mana pe ea?

Sambata, 28 Ianuarie 2017, ora 00:00
9939 citiri
Mazda MX-5 RF ajunge in Romania. Esti gata sa pui mana pe ea?

Inca de la debutul de la Salonul International de la New York de anul trecut, Mazda MX-5 RF (retractable fastback) s-a remarcat prin transpunerea inedita a filosfiei de design KODO intr-un model care aminteste de versiunile clasice targa.

Versiunea RF a celui mai bine vandut roadster din toate timpurile duce la un nou nivel si conceptul Jinba Ittai, care simbolizeaza in cultura japoneza unitatea dintre cal si calaret.

Modelul poate fi comandat deja in Romania cu preturi ce pornesc de la 25.890 de euro, se arata intr-un comunicat remis Business24.

Acoperisul retractabil automat este cel mai rapid din lume, plierea sau extinderea fiind posibile in doar 13 secunde de la actionarea comenzii, si adauga modelului doar 45 de kilograme in plus, mentinandu-i masa redusa.

MX-5 RF nu impresioneaza doar prin design, ci si prin practicalitate, intrucat volumul portbagajului care putea gazdui doua bagaje medii nu a fost afectat.

MX-5 RF poate fi comandat cu jante de 16 sau 17 inci, inclusiv o versiune din aluminiu realizata de BBS, disponibila in functie de nivelul de echipare.

Tot in functie de varianta de dotari, acoperisul poate fi livrat in culoarea caroseriei sau in varianta negru piano.

Spre deosebire de MX-5 cu soft-top, RF este disponibil cu noua culoare premium Gri Machine, cu insertii de aluminiu pentru a accentua stralucirea.

Pasagerii unui MX-5 RF vor beneficia de confortul unui coupe veritabil, insa silentios si, in functie de echiparea aleasa, de scaune Recaro cu Alcantara si piele sau piele nappa.

Toate elementele deja incorporate de MX-5 soft-top se regasesc si in gama de dotari RF, inclusiv ecranul tactil de 7 inci pentru infotainment, completat acum de un nou display de 4,6 inci din zona instrumentelor de bord.

Sasiul SKYACTIV a fost adaptat, astfel ca suspensia si directia au fost special reglate pentru o experienta unica, iar sistemul de sustinere a motorului a fost, de asemenea, optimizat pentru a retine vibratiile.

Sub capota noii versiuni sunt doua motoare pe benzina, un SKYACTIV-G 1.5 de 131 CP, cu un consum mediu combinat de 6,1l/100 km si SKYACTIV-G 2l care genereaza 160 CP si prezinta un consum minim combinat de 6,4l/100 km.

In premiera pentru MX-5, in plus fata de cutia manuala SKYACTIV-MT cu 6 trepte, care asigura schimbarea rapida si precisa intre viteze, RF este disponibil cu transmisa automata SKYACTIV-AT tot cu 6 rapoarte, care va oferi o experienta cat mai apropiata de cea manuala.

Ambele motoare respecta normele Euro 6 si beneficiaza de un sistem de admisie optimizat, mai usor cu 30% decat in cazul generatiei anterioare si de evacuarea tip 4-2-1 din echiparea versiunii soft-top.

Noua Mazda MX-5 RF beneficiaza de o gama variata de sisteme de siguranta i-ACTIVESENSE. Blind Spot Monitoring (BSM) monitorizeaza spatele si lateralele masinii si poate fi folosit si la deplasarea in marsarier impreuna cu sistemul RCTA.

Sistemul de atentionare la depasirea benzii de rulare (LDWS) avertizeaza soferul daca depaseste linia dintre benzile de mers fara sa semnalizeze.

Faruri cu tehnologie LED in echipare standard si optional sistemul de control automat faza lunga (HBC) comuta farurile adaptive intre faza scurta si faza lunga.

Iar in rampa soferii vor fi asistati de sistemul HLA, pentru o plecare mai facila de pe loc.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Mazda MX 5 RF, #mazda romania , #Masini noi