Privire de ansamblu asupra lui Jaguar Super V8

Vineri, 07 Aprilie 2006, ora 15:56
1280 citiri

Intr-o lume in care din ce in ce mai multe automobile seamana una cu alta, indiferent de tara din care provin, va exista intotdeauna Jaguar.Si Jaguar va fi intotdeauna o masina britanica. Doar o simpla privire, atat la exterior cat si in interior, si stii ca ai de-a face cu un Jaguar.

Modelul XJR a avut un foarte mare succes inca dinainte ca noua generatie XJ sa apara pe piata. Astfel, constructorul britanic s-a gandit ca nu ar fi o idee deloc rea sa realizeze o limuzina XJ, in adevaratul sens al cuvantului. Astfel a aparut modelul Super V8.

Super V8 este o limuzina deosebita a carei bancheta din spate ofera un lux greu de egalat de alt model existent pe piata. In ciuda acestui fapt cu greu te poti abtine sa nu o conduci chiar tu. Beneficiind de o putere de 400 CP, Super V8 care, in ciuda tuturor elementelor de lux pe care le detine, cantareste aproximativ 1800 kg, poate accelera sau frana la fel de bine ca orice sedan sport. Gratie suspensiilor si a socurilor, felina se poate mandri cu o deosebita manevrabilitate pe viraje.

Din punct de vedere al designului exterior Super V8 este foarte asemenatoare cu modelul XJ, astfel incat cei 13 centimetri in plus pentru scaunele din spate trec aproape neobservate. Stilul adoptat de acest model reprezinta o etapa de dezvoltare a liniilor clasice Jaguar prezente la XJ6, la sfarsitul anilor '60. De asemenea cele patru faruri amintesc de Mk. X, de la mijlocul anilor '60.

Nici un alt producator care ofera automobile la acest pret nu ofera un interior atat de bine realizat asa cum face Jaguar. Trebuie sa cautam modele care au o clasa sau doua peste acest Jaguar pentru a gasi o masina care sa aiba un interior de o atat de buna calitate. Totul este realizat numai cu materiale de cea mai buna calitate, instrumentele sunt usor de utilizat, pe intelesul tuturor, comenzile sunt bine delimitate. Pentru locurile din spate, Jaguar pune la dispozitia clientilor scaune incalzite, ajustabile, spatiu mai mult decat suficient pentru genunchi si sistem DVD cu ecrane introduse in tetiere.

Tinuta de drum excelenta, un foarte bun sistem de franare si de control al stabilitatii contribuie la sporirea securitatii active oferite de Jaguar Super V8. Sistemul ARTS (Adaptive Restraint Technology System) este compus din senzori care monitorizeaza in fiecare moment pozitia pasagerilor pentru un cat mai bun management al airbagurilor.

Desi este o limuzina de lux care, de obicei se conduce cu viteze mici, Super V8 poate "alerga" precum o masina sport atunci cand este nevoie. Puterea de 400 CP si greutatea redusa pentru o limuzina contribuie in mod esential la performantele pe sosea ale noului Jaguar.

  Masini Noi si Masini Rulate

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...