Programul Rabla injumatateste pretul la masini

Duminica, 21 Februarie 2010, ora 00:29
3186 citiri
Programul Rabla injumatateste pretul la masini

Dupa ce Guvernul a dat startul la "Programul Rabla", comerciantii de masini noi au si sarit cu oferte. In general, majoritatea dealerilor auto cumuleaza reducerile de pret pe care le au deja in oferta cu voucherele pe care clientii le vor aduce pentru achizitionarea masinii, cele mai bune exemple fiind importatorii Peugeot si Renault.

Renault scoate la oferta doua modele, Fluence si Symbol, care pot fi cumparate prin intermediul Rabla cu reducere de 5.600 respectiv 4.600 de euro, conform incont.ro.

Oferta este realizata prin "Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national" derulat de AFM si finantat din Fondul pentru mediu. Renault acorda in limitele stocului disponibil contravaloarea a 3, respectiv 2 prime de casare, in plus fata de tichetul / tichetele obtinute prin program.

Practic, pentru modelul Fluence, pretul de pornire din catalog este de 14.100 de euro. Daca duci la dealer trei vouchere obtinute prin casarea de vechituri, vei obtine o reducere de 2.800 de euro.

Pe langa aceasta reducere, Renault mai acorda inca una, tot de 2.800 de euro. Astfel, reducerea totala ajunge la 5.600 de euro. Scazuta din pretul de catalog, va rezulta un pret final de 8.500 de euro.

In cazul modelului Symbol, pretul de pornire din catalog este de 8.950 de euro. La fel ca in primul caz, daca te duci la reprezentant cu trei vouchere primesti o reducere de 2.800 de euro, pe care Renault o suplimenteaza cu 1.800 de euro. Astfel, va rezulta un pret final de 5.400 de euro.

Reduceri de pret si la Peugeot

In cazul Peugeot, modelul 107 are un pret de catalog de 8.725 de euro, la care importatorul aplica o reducere de 845 de euro.In baza celor trei vouchere reducerea se suplimenteaza cu alti 2.800 de euro. Astfel, pretul final ajunge la 5.080 de euro.

Pentru modelul 206+, pretul de catalog este de 11.582 euro. Reducerea importatorului este de 2.148 euro la care puteti adauga cele trei vouchere in valoare de 2.800 de euro. Pretul final rezultat va fi de 6.634 euro.

Guvernul estimeaza ca in acest an va scoate din circulatie cel putin 60.000 masini uzate, prin "Programul Rabla".

Programul Rabla din acest an permite persoanelor fizice si firmelor sa foloseasca cate trei tichete valorice, transmisibile, in valoare individuala de 3.800 lei, pentru fiecare masina cumparata. Fiecare tichet va fi primit pentru o masina casata si ulterior poate fi vandut/cumparat la mica intelegere.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#rabla, #pret, #masini, #guvern , #Masini noi