Vanzarile de masini noi din Spania au sporit cu 63% in martie

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 09:04
1688 citiri
Vanzarile de masini noi din Spania au sporit cu 63% in martie

Vanzarile de autoturisme noi din Spania au crescut in martie cu 63,1% fata de aceeasi luna din 2009, la 124.756 unitati, datorita continuarii programului de prime de casare, pus in practica de guvernul spaniol, potrivit datelor asociatiei spaniole a constructorilor auto, citate de Boursorama si preluat de NewsIn.

Pe primele trei luni din 2010, vanzarile de masini noi pe piata spaniola a crescut cu 44,5%, dupa ce anul trecut piata de profil din Spania s-a contractat cu 17,9% fata de 2008, la 952.772.

Guvernul spaniol acorda din luna mai a anului trecut o prima de casare de 2.000 euro la achizitia unei masini noi, in contextul in care cele mai multe dintre tarile dezvoltate au pus in practica programe de stimulare a achizitiei de masini noi pentru sustinerea sectorului auto in traversarea celei mai dificile crize din istoria sa.

In Spania, programul ar urma sa fie retras la finalul lunii iunie, insa Anfac a decis sa ceara extinderea lui. 

"Mentinerea masurilor in semestrul al doilea ar putea insemna achizitia a 90.000 de masini", subliniaza asociatia, intr-un comunicat.

Stoparea programului si ridicarea cu doua puncte procentuale a TVA, masura anuntata pentru iulie, vor duce la diminuarea cu mai mult de 18% a inmatricularilor din al doilea semestru, estimeaza Anfac.

Asociatia nu a anuntat care au fost masinile cele mai atractive pentru cumparatori in luna martie, insa dupa primele doua luni ale acestui an pe primul loc intre preferintele spaniolilor se situa marca Seat, urmata de Citroen si Renault.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#autoturism, #spania, #vanzari, #auto , #Masini noi