Vanzarile Peugeot si Renault sunt in scadere

Luni, 16 Ianuarie 2006, ora 15:02
1082 citiri

Vanzarile Peugeot si Renault sunt in scadere pe piata europeana de masini noi. Anul trecut din ce in ce mai putini cumparatori de automobile din clasa mica au fost interesati de produsele celor doi constructori francezi. In schimb, Volkswagen AG si Toyota Motor Co. si-au marit cota de piata si au inregistrat vanzari mai mari.Conform Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile, vanzarile grupurilor Peugeot si Renault, au scazut cu 0,7 procente fata de anul 2004, atingand pragul de 15,2 milioane de automobile vandute. In luna decembrie a anului trecut cererea a fost de 1,07 milioane de unitati, in scadere cu 3,9 la suta.

Modelele Peugeot si Renault sunt in competitie cu Volkswagen, cel mai mare constructor din Europa, precum si cu constructorii asiatici, care au lansat pe piata modele noi de automobile. Toyota si Hyundai Motor Co. sunt in crestere evidenta atat din punct de vedere al vanzarilor cat si al productiei de automobile pe piata europeana, cea mai dezvoltata piata de automobile din lume, dupa cea americana.

Faptul ca in Germania si Franta cererea de automobile a fost mai mica a avut o influenta foarte mare asupra vanzarilor cu amanuntul la nivel european. De asemenea economia Marii Britanii a cunoscut cea mai lenta crestere din ultimii 13 ani.

Compania Peugeot a declarat ca profitul pentru 2005 a fost in declin datorita faptului ca cererea slaba pentru modelele 206 si Citroen Picasso au fortat-o sa diminueze productia si preturile. Vanzarile companiei pentru 2005 au scazut 2,9 procente pana la 2,06 milioane de unitati. De asemenea cota de piata a scazut pana la 13,5 la suta, ramanand mult in urma companiei Volkswagen care a inregistrat o cota de piata de 19,3 procente.

Sursa: www.bloomberg.com

Bloombiz.ro

Nextcar.ro - Viitoarea ta masina te asteapta! Masini noi si second-hand.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...