Volvo vrea sa cucereasca piata Chineza

Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 17:39
1488 citiri
Volvo vrea sa cucereasca piata Chineza

Producatorul suedez de masini Volvo, detinut de grupul chinez Zhejiang Geely, a anuntat ca planuieste sa dubleze numarul de modele produse sub brandul sau in China pentru a concura cu Audi si BMW in topul celor mai mari producatori auto din lume.

Volvo, care vinde in acest moment sase modele pe piata chineza, vrea sa introduca 10 noi masini in aceasta tara in urmatorii sase ani, inclusiv modele mai mari si luxoase, dar si masini de marime medie si mica, scrie Bloomberg.

Noile modele fac parte din planul Geely de a dubla vanzarile pana la 800.000 de masini la nivel mondial in urmatorii 10 ani. Volvo este in acest moment cel de-al cincilea producator auto ca vanzari pe piata chineza.

Compania intentioneaza sa investeasca 11 miliarde de dolari la nivel global pana in 2016 pentru a indeplini tintele dorite.

"Vom face investitii majore in dezvoltarea si constructia de fabrici in China. Cred ca Volvo va respecta tintele impuse atat la nivel global, cat si in China", a spus presedintele Zhejiang Geely, Li Shufu.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#investitii Volvo China, #investitii Volvo, #modele volvo , #Masini noi