Colectionar auto? Topul celor mai scumpe masini "vintage"

Marti, 22 Mai 2012, ora 09:01
3862 citiri
Colectionar auto? Topul celor mai scumpe masini "vintage"

Daca esti pasionat de masini, iar banii nu conteaza atunci cand trebuie sa-ti innoiesti colectia din garaj, atunci arunca o privire la topul celor mai scumpe masini "vintage" vandute in 2012 cu preturi care au depasit milionul de dolari.

Born Rich a realizat un top al masinilor vintaje celebre, care au fost conduse de celebritati precum Michael Schumacher sau Pink Floyd.

1963 Ferrari 250 GTO

Pret: 32 milioane de dolari

Din 1962 pana in 1964 doar 39 de masini Ferrari 250 GTO au ieist din fabrica producatorului auto si, inca de atunci, aceste masini exclusiviste au obtinut preturi mai mult decat satisfacatoare in cadrul licitattiilor.

Acest vehicul este cunoscut a fi una din cele mai rapide masini Ferrari din acea generatie. Si, celebritati marcante, cum ar fi Pink Floyd, Nick Masson si Chris Evans au condus acelasi model de masina.

Ferrari 250 GTO LWB

Pret: 5,8 milioane de dolari

Modelul specific anului 1959 a fost cumparat si vandut de catre director Roger Vadim pentru aproximativ 6 milioane de dolari.

Cunoscutul regizor de film francez, Jean Claude Bajol s-a numarat de asemenea printre proprietarii celebri care au detinut aceasta masina cu motor V12 si 250 de cai putere. Viteza de top a acestui automobil a fost inregistrata in jurul valorii de 233 de kilometri/ora.

Ferrari 625 TRC Spider

Pret: 6,5 milioane de dolari

La licitatia RM Actions din Monaco, automobilul din 1957 a fost modelul cel mai scump, vandut pentru suma uimitoare de 6,5 milioane de dolari.

Aceasta masina special creata pentru impatimitii de viteza, care adora cursele, detine la bord 320 de cai putere si este unul din cele doua exemplare V12 create vreodata de Ferrari.

Celebrul pilot de curse american, John von Neumann a fost cel care a cumparat initial aceasta masina si a ramas in proprietatea sa, in California, pentru mai mult de 30 de ani.

Aston Martin DB4GT Zagato Sanction II Coupe

Pret: 1,9 milioane de dolari

Dupa o serie de modificari, verisiunea recenta, una din cele patru construite de Aston Martin, vine de la proprietarii David Clarck si Brinkert Michael Taylor & Crawley din Germania. Echipata cu un motor de patru litri si patru trepte de viteze, masina a apartinut pentru prima oara lui Tony Smith, managerul celebrului cantaret Phil Collins.

Ferrari F1

Pret: 1,02 milioane de dolari

Condusa de catre celebrul Michael Shumacher, masina de curse Ferrari F1 s-a vandut pnetru suma de 1,02 milioane de dolari la o licitatie din Monac. Schumacher a conduc acest F1 in Grand Prix-ul austriac.

Reconstruit in 2008, exemplarul este cunoscut a fi unul din cele opt modele care urmeaza sa fie scoase pe piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cupinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#top masini vintaje, #masini curse, #Ferrari F1 Michael Schumacher, #masini vintaje licitatie , #Masini scumpe