Prima super-masina creata vreodata reinvie dupa 60 de ani

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 00:00
3429 citiri
Prima super-masina creata vreodata reinvie dupa 60 de ani
Foto: Wikimedia

Probabil ca nu ai prins anii de glorie ai Jaguarului XKSS, lansat in 1957, dar poti sa te rasfeti in 2017 cu un model identic pregatit de lansare intr-o serie limitata de catre producatorul auto britanic.

Doar noua exemplare vor fi produse dupa aceleasi specificatii care au stat si la baza Jaguarului XKSS original, acestea constituind un adevarat tribut adus unei masini de legenda, anunta Luxatic.

Daca este ceva de spus despre Jaguarul XKSS original este faptul ca avea pedigri de campion fiind realizat dupa modelul de curse D-Type, care a castigat cursa de 24 de ore de la Le Mans trei ani la rand: in 1955, 1956 si 1957.

Foto: Flickr/Marty B

Chiar si in 1957, numarul masinilor XKSS puse in vanzare a fost limitat la doar 25 de exemplare, acestea reprezentand masinile de curse de rezerva din garajul echipei Jaguar, adaptate pentru a fi lansate pe sosea.

Din nefericire, un incendiu izbucnit in 1957 in fabrica Jaguar de pe Browns Lane a dus la distrugerea ultimelor 9 exemplare din seria limitata originala.

Cele noua exemplare noi-noute, care vor ajunge de anul viitor la proprietarii lor, reprezinta un omagiu adus de divizia Jaguar Clasic uneia dintre cele mai performante masini create vreodata sub acest brand.

Printre proprietarii celebri ai unui XKSS original a fost si Steve McQueen, aceasta fiind de altfel si masina sa favorita, actorul alintandu-si bijuteria cu porecla "Sobolanul Verde".

Foto: Flickr/RexGray

Prin urmare, nu ar trebui sa te mire ca pretul unui XKSS produs anul acesta va fi de 1,41 milioane de dolari.

Practic, Jaguar XKSS poate fi numita prima super-masina creata vreodata, asa ca o calatorie in timp la volanul unui bolid cu infatisare retro merita fiecare cent din suma ceruta.

Foto: Flickr/James Emery

Precomenzile se pot da de anul acesta, livrarile urmand a fi efectuate in cursul anului viitor, cand modelul va aniversa 60 de ani de la punerea sa in vanzare.

M.J.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#masini clasice, #bolid Jaguar XKSS, #relansare Jaguar XKSS, #masina Steve McQueen, #pret Jaguar XKSS , #Masini scumpe