Auto: Milionarii romani adora masinile de epoca

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 18:15
18460 citiri
Auto: Milionarii romani adora masinile de epoca

Vechi, dar valoroase, acesta este cuvantul potrivit pentru masinile de epoca scoase la licitatie anul acesta. Daca te numeri printre pasionatii de masini, iara care sunt cele mai valoroase piese care ti se pregatesc anul acesta.

Pierce Arrow "Silver Arrow"

Piesa o poti achizitiona prin casa de licitatii Barrett-Jackson, iar pretul porneste de la 250.000 de dolari.

Pierce-Arrow a fost un producator de automobile cu sediul in Buffalo, intre anii 1901-1938.

Piesa Silver Arrow costa 10.000 de dolari in momentul in care a fost lansata pe piata, pentru prima data in 1933. Doar cinci modele au fost construite si doar 3 dintre acestea inca mai exista.

DeLorean DMC- 12

Nu-i asa ca intotdeauna ati visat sa detineti in garajul casei simbolul anilor '80?

Acum aveti ocazia fiindca DMC-12, singurul model produs in 1891 de John DeLorean, este scos la vanzare si poate fi achizitionat tot prin casa de licitatii Barett-Jackson.

Lansarea automobilului la acea data a reprezentat o adevarata revolutie pe piata auto.

La acea vreme au fost produse doar 8000 de exemplare, iar acum pretul unui exemplar poate varia intre 20.000-35.000 de dolari. Acest exemplar nu are insa niciun pret minim de vanzare.

Lincoln Continental Mark V

Acest bolid de moda anilor '60 dispune de un motor VB cu un cuplu mare ce pune in miscare rotile din spate prin transmisie manuala.

Silul si puterea nu vin insa la un pret mic. Daca iti doresti ca din colectia ta sa faca parte si acest model Continental Mark V, trebuie sa fii dispus sa platesti intre 50.000 si 80.000 de dolari.

Dodge Hemi Challenger R/T SE

Creat la sfarsitul anilor 60, inceputul anilor 70, acest model "masculin" este unul rar, dar restaurat intr-un mod profesionist.

Dodge Hemi Challenger R/T SE iti poate "arde" cauciucurile cu motorul de 425 cap putere, insa iti va "arde" si portofelul, fiindca pretul de licitatie porneste de la 200.000 de dolari.

Ti se pare mult? Criza a redus pretul automobilului, care se lista de la 250.000 de dolari cu cativa ani in urma.

Ford Mustang

Nu poti vorbi despre anii '60 fara a mentiona originalul Ford Mustang. Un astfel de exemplar este scos la vanzare prin casa de licitatii Scottsdale Russo si Steele.

Ford Mustang 1965 este unul dintre cele mai populare modele din istoria automobilistica americana, clasandu-se pe primul loc in topul celor mai multe procese de reconditionare a unei marci vechi.

Avand in vedere ca vorbim despre un veritabil Ford Mustang, pretul este unul extrem de mic pentru un pasionat de masini de epoca. Costul porneste de la 12.000 de dolari si poate ajunge chiar pana la 18.000 de dolari prin casa de licitatii.

Ferrari 250 GT LWB California Spider

Acest exemplar de Ferrari este unul din cele 50 de modele realizate vreodata. Este cu atat mai uimitor cu cat nu multi pasionati de Ferrari detin un model alb. Prin urmare, cu siguranta va iesi in evidenta.

Pretul estimat este de 3,8 milioane de dolari.

Mercedes-Benz 300 SL Alloy Gullwing

Acest Mercedes, spre deosebire de majoritatea masinilor Gullwing nu a fost niciodata utilizat intr-o cursa. Goodwing sustine ca este prima oara in aproape cinci ani cand un model Gullwing este scos la o licitatie publica.

Compania estimeaza ca pretul va porni de la 2,5 milioane de dolari.

Nu au aer conditionat sau computer de bord, insa milionarii Romaniei sunt dispusi sa plateasca sute de mii de dolari pentru a detine o masina de epoca in garaj.

Printre pasionati se numara fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care detine o colectie impresionanta de masini cu incarcatura istorica.

In garajul acestuia se gasesc un Citroen Charlston, masina cu o cariera de 42 ani, un Fiat 500 Topolino, model produs in Austria in 1954, si un Mini Moris original pe care spune ca a platit doar 5.000 euro.

Vedeta colectiei este Lancia Fluvia cu care Calin Popescu Tariceanu participa la campionatul national de viteza, la categoria masini clasice.

Un alt pasionat de masini clasice este primarul Constantei, Radu Mazare, care potrivit informatiilor din piata, detine sase masini de epoca, multe dintre ele fiind scoase la paradele organizate in Constanta.

Ultima achizitie a primarului cu care a defilat pe strazile orasului Constanta a fost un Studebaker Dictator din 1937.

Omul de afaceri Ion Tiriac are, de asemenea, o colectie impresionanta de aproximativ 20 de masini de epoca, printre care un Citroen din 1934; un Ford Mustang cumparat prin '64, vandut si recuperat ulterior de prieteni, care i l-au daruit cand a implinit 60 de ani si un Ferrari cumparat de la Boris Becker.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#masini epoca, #milionari romania masini epoca, #calin popescu tariceanu masini clasice, #radu mazare masini epoca, #top masini epoca , #Masini vechi