Cele mai ieftine masini sport din toate timpurile

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 19:02
12734 citiri
Cele mai ieftine masini sport din toate timpurile
Masini sport pentru toata lumea

De la Pontiac Fiero pana la Porsche-ul pentru saraci, producatorii de masini au incercat sa faca distractia disponibila maselor.

Inimile iubitorilor de masini din toata lumea au batut, de curand, ceva mai repede, odata cu lansarea a doua noi masini sport: Subaru BRZ si Scion FR-S, conform Money.cnn.com.

Cele doua automobile sunt identice in esenta, fiind create in tandem de cele doua companii. Sasiul nou-nout si motorul sunt de la Subaru. Toyota s-a ocupat de design si de partile extra ale motorului.

Masinile sport pe care sa si le permita cei din clasa de mijloc au fost rare, in ultimii ani. Iar publicul tinta al acestora, adica barbatii tineri, nu este plin de bani. In plus, asigurarile costa foarte mult, iar masinile sport au o viata scurta. La aceasta categorie auto, partea tehnica este la fel de importanta ca si moda, iar dupa 18 luni acestea dispar din showroom-uri.

Chiar si durabila Mazda MX-5 Miata, care a intrat in al 23-lea an de viata, a devenit un obiect special - in 2011, s-au vandut in toata lumea 5.672 de astfel de masini.

In acest context, masinile sport convenabile merita aplauzele iubitorilor auto care au putut gusta, astfel, din viata luxoasa a milionarilor. Iata care sunt acestea.

MG-B

Acest MG-B din 1965 atinge 100 km/h in 11 secunde, ceea ce nu o baga in categoria "monstrilor vitezei". Insa a intrat in sufletele multor iubitori de masini si a fost una dintre reprezentantele mandre ale marcilor britanice. Masina costa aproximativ 28.000 de dolari.

Pontiac Fiero

Una dintre "bunele intentii" ale General Motors, masina Fiero cu motor mediu a fost prezentata consiliului de administratie al producatorului drept o masina pentru navetisi. Acestia au fost atat de incantati incat seful Pontiac din acea vreme, Bill Hoglund, a venit personal sa o lanseze la New York in 1984. Pretul aproximativ al masinii este de 5.000 de dolari.

Audi TT

Profilul rotunjit unic al modelului TT a fost cel care a facut cunoscute numele creatorilor sai - J. Mays si Freeman Thomas. Pe langa detaliile tehnice de aerodinamism, acesta a transformat masina intr-o prezenta usor de recunoscut pe sosele. Interiorul din piele croit perfect este doar un bonus pentru cei care detin o astfel de masina.

La data lansarii sale din 1999, aceasta masina costa 33.700 dolari, iar de atunci, noi modele continua sa apara, dar la preturi mult mai piperate.

VW Porsche 914

Acum patru decenii, inainte de a-si uni fortele in mod oficial, Volkswagen si Porsche au colaborat la realizarea acestui roadster, una dintre cele mai ciudate masini construite sub emblema oricare brand.

Realizat intre anii 1969 si 1976, modelul 914 era mai lat decat alte masini si avea o stabilitate redutabila in viraje. Cu toate acestea, motorul pe patru cilindri ce dezvolta 80 de cai putere o transforma intr-un melc, iar pentru a atinge 100 km/h, VW Porsche 914 avea nevoie de 13 secunde.

Cele doua companii nu au ajuns la un consens despre cum ar trebui marketata aceasta masina, iar in scurt timp aceasta a disparut din atentia publicului. O astfel de masina uzata poate fi cumparata si pentru 3.000 de dolari.

Honda CRX

Desi intra cu greu in categoria masinilor sport din cauza caroseriei creata pe model de hatchback, modelul CRX vine cu doua masini si toate "rotunjimile" care caracterizeaza o masina sport. La doar 860 de kilograme, motorul de 62 de cai putere propulseaza aceasta Honda cu 80 de kilometri/ora. La lansarea sa in 1990, masina era comercializata la putin peste 11.000 de dolari, iar productia a fost oprita foarte rapid, in 1991.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#top masina sport, #masini vechi, #masini scumpe, #masini colectie, #toyota, #pontiac, #mazda , #Masini vechi