Germania tinteste reducerea poluarii cu 30% prin actualizari de soft la masinile diesel si subventii pentru populatie

Marti, 02 Octombrie 2018, ora 14:46
2404 citiri
Germania tinteste reducerea poluarii cu 30% prin actualizari de soft la masinile diesel si subventii pentru populatie
Foto: CC0 Creative Commons

Proprietarii vehiculelor echipate cu motoare diesel mai vechi din orasele germane unde aerul este extrem de poluat vor putea alege intre a primi subventii pentru achizitionarea unor modele mai noi si mai putin poluante sau o reconfigurare a sistemului hardware, a decis coalitia aflata la guvernare, arata un document consultat marti de Reuters.

Factorii politici si producatorii auto incearca de mai multe luni sa ajunga la o solutie de compromis cu privire la flota de automobile diesel, o tehnologie inventata in Germania.

Dupa discutii maraton, care s-au prelungit pe parcursul noptii, cancelarul Angela Merkel si liderii partenerilor ei de coalitie au anuntat marti dimineata ca au ajuns la un acord privind modul in care va fi redusa poluarea in orase, evitand interzicerea circulatiei celor mai poluante automobile diesel.

Detalii privind acordul nu au fost date publicitatii dar in documentul consultat se arata ca producatorii auto germani au fost de acord sa ofere un program de schimb, cu subventii atractive sau discount-uri pentru proprietarii vehiculelor diesel care indeplinesc standardele Euro 5 sau Euro 4.

Daca un proprietar cu un model Euro 5 vrea reconfigurarea sistemului hardware prin tehnologia de reducere catalitica selectiva (SCR), si daca acest procedeu este adecvat si disponibil, Guvernul de la Berlin se asteapta ca producatorii auto sa imparta costurile pentru aceasta operatiune.

Exista 3,1 milioane de vehicule diesel care indeplinesc standardele Euro 4 si 5,7 milioane cu Euro 5, din totalul de 46,5 milioane de masini care ruleaza pe drumurile din Germania, conform datelor oficiale.

Poluarea urbana in multe orase germane este mai ridicata decat prevad normele UE, determinand autoritatile sa gaseasca metode de a reduce poluarea.

Germania s-a angajat ca, pana la sfarsitul anului, sa actualizeze softul pentru aproximativ 5,3 milioane de masini echipate cu motoare diesel, pentru a reduce emisiile poluante cu pana la 30%.

In februarie, un tribunal german a decis ca orasele din Germania pot interzice circulatia celor mai poluante automobile diesel pe strazile lor. Teama ca aceste interdictii vor fi puse in aplicare a dus la scaderea semnificativa a vanzarilor de autoturisme diesel pe cea mai mare piata auto din Europa.

Industria auto germana, unde lucreaza aproximativ 800.000 de angajati, este afectata de reactia negativa fata de automobilele echipate cu motoare diesel dupa ce, in luna septembrie 2015, Volkswagen a recunoscut ca a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante. Acest scandal s-a extins la nivelul intregii industrii si a stimulat in alte tari investitiile in vehiculele electrice.

Pentru a reduce nivelul poluarii si a evita interzicerea totala a vehiculelor diesel, Volkswagen, Daimler si alti producatori auto si-au accelerat eforturile de dezvoltare a masinilor electrice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#Germania subventii diesel, #Germania reconfigurare diesel , #Masini vechi