Maine incepe programul Rabla. Cum poti sa participi?

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 12:45
2929 citiri
Maine incepe programul Rabla. Cum poti sa participi?
Programul Rabla se desfasoara pana in noiembrie

Proprietarii de masini vechi se pot inscrie, incepand de maine, in programul "Rabla". Vezi cat valoreaza autoturismul uzat si pana cand poti participa.

In perioada 3 aprilie - 19 noiembrie 2012, se desfasoara programul "Rabla" prin care proprietarii de masini vechi isi pot da automobilele la casat in schimbul unui voucher de 3.800 de lei.

Pentru maxim trei astfel de cupoane, poate fi obtinut un discount la achizitia unui autoturism nou.

Programul este reluat dupa cateva luni de pauza si se adreseaza persoanelor fizice care nu au mai participat la editiile anterioare.

Una dintre condititii este ca masina sa fie mai veche de 10 ani, dar sa fie in stare de functionare.

Cei care doresc sa participe la program trebuie sa se adreseze unui dealer autorizat de la care va obtine o "nota de acceptare", care atesta inscrierea in program.

Urmatorul pas este predarea masinii vechi unui centru de colectare autorizat, din lista celor care apar pe site-ul www.afm.ro. In continuare, va obtine un certificate prin care se atesta distrugerea "rablei", dupa care se va prezenta la sectia de Politie pentru radierea masinii.

Pe langa documentele obtinute pana in acel moment, participantul la program trebuie sa prezinte copiile legalizate ale certificatelor de inmatriculare si de distrugere ale autoturismului uzat.

Drumurile nu se opresc aici. Proprietarul se va intoarce la dealer, unde va prezenta urmatoarele acte: actul de identitate, copia legalizata a certificatului de imatriculare al autoturismului uzat, copia legalizata a certificatul de distrugere al autoturismului uzat, certificatul de radiere al autoturismului uzat in original, nota de acceptare eliberata de producatorul validat.

Dealerul ii va inmana o factura pentru modelul de masina ales, din pretul caruia va fi scazuta valoarea voucherelor detinute. Diferenta va fi achitata de proprietar.

Bugetul prevazut pentru acest an pentru Programul "Rabla" este de 114 milioane lei care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani. Cuantumul primei de casare a ramas neschimbat fata de anii trecuti, fiind in valoare de 3.800 lei.

Prin Programul "Rabla", in ultimii 2 ani, au fost casate 305.964 autoturisme uzate si au fost achizitionate 101.766 autoturisme noi, dintre care, 40.269 de origine autohtona.

Lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati sa participe in anul acesta la program, precum si cea a operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz vor fi publicate pe site-ul AFM, www.afm.ro, in cadrul sectiunii "Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2012".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#program rabla, #masini vechi, #voucher rabla valoare, #masini noi pret, #piata auto Romania inmatriculari crestere 2011 , #Masini vechi