Masinile vechi nu se sperie de taxa

Luni, 30 Iulie 2007, ora 08:34
1293 citiri

Cel mai mare targ de masini la mana a doua din Romania era ieri burdusit de oameni si de "chilipiruri". Asta desi mentinerea taxei de prima inmatriculare, perioada concediilor si canicula ar fi, teoretic, elemente care sa traga in jos vanzarile. Cine are bani cumpara in orice conditii, asa suna explicatia celor care aduc autoturisme din Occident pentru a le vinde in targul Autovit.

Numarul autoturismelor uzate importate in primele trei luni ale anului a fost de 14.231 de unitati, cu 109,9a mai mare decat in primul trimestru al anului trecut, releva un studiu publicat saptamana trecuta de Comisia Nationala de Prognoza (CNP).

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=316081>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

Taxa, principala problema

In mijlocul targului asteapta cu usile larg deschise un Opel Astra din 2001, cu 150.000 de kilometri la bord. Costa 5.550 de euro - pret fix, iar clienti cica ar avea, cu toata "impotrivirea" guvernului.

"Nu se sperie lumea de taxa asta de inmatriculare, cine are bani cumpara. Masina asta costa mai putin de 6.000 de euro, iar un apartament - 100.000. Si se vinde si una, si alta", spune vanzatorul Petrica, comerciant cu vechime de masini second-hand, importate in special din Germania, Olanda si Belgia. Omul nu mai tine minte numarul masinilor pe care le-a vandut de la inceputul anului. Crede ca este totusi comparabil cu cel din aceeasi perioada a anului trecut, poate cu 20% mai mic.

Primul lucru care-i face pe oameni sa se indeparteze de Opelul cu pricina ramane totusi taxa: singura intrebare pe care apuca sa o puna un tanar este legata de valoarea acesteia. Isi ia talpasita cand aude 1.120 de euro.

"Nimeni nu scoate banii"

Masinile din Germania raman cele mai cautate, este de parere un alt comerciant, Marian Balaceanu. Cu toate ca este si cazul sau - are un Opel Vectra din 2004 - acum este a doua duminica in care a scos masina la targ. Spune ca pretul propus, 14.400 de euro, ar fi avantajos, mai ales ca masina este cumparata din Romania.

Ceva mai incolo se afla un alt comerciant, care are un Volkswagen Passat din 2003. "Toata lumea o apreciaza, o mangaie si o pupa, nimeni nu vrea sa scoata banii. Pretul e bun - 12.350 de euro, dar stramba toti din nas cand aud de valoarea taxei", spune barbatul.

"Exilate" intr-un colt al targului, masinile autohtone sunt in general cele mai ocolite de potentialii cumparatori. Pretul unei Dacii Solenza e cuprins intre 3.200 si 6.200 de euro, iar cel al unui Logan - intre 6.500 si 8.900 de euro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...