Te-a lasat masina in pana? Poti cumpara rapid piese online

Joi, 17 Decembrie 2015, ora 08:07
1389 citiri
Te-a lasat masina in pana? Poti cumpara rapid piese online
Foto: stock.tookapic.com

Vacanta de iarna se apropie si cu totii avem in plan sa facem excursii cu ocazia Sarbatorilor. Daca masina te-a lasat in pana chiar zilele acestea, cand mai sunt doar cateva saptamani pana la zilele libere de Craciun si Revelion, cu siguranta ai nevoie de solutii rapide. Pentru a rezolva aceste probleme cat mai repede si mai usor, poti comanda piese auto online.

Online-ul castiga teren si in zona achizitiei de piese auto

Romanii au inceput sa faca din ce in ce mai multe cumparaturi din magazine virtuale sau de pe site-uri unde se intalnesc cererea cu oferta si unde pot sa achizitioneze produse de la vanzatori particulari. Principalele produse comercializate prin intermediul Internetului sunt electronicele si electrocasnicele, insa si cand vine vorba despre piese auto romanii se indreapta catre internet.

Acest comportament nu este de altfel unul surprinzator, avand in vedere cat de usor se plaseaza o comanda si cat de mult s-a simplificat procesul odata cu inmultirea site-urilor care comercializeaza componente pentru masini.

Achizitionand piese online faci economie de timp si poti compara cu usurinta ofertele, astfel incat sa o alegi pe cea mai buna.

In cazul in care esti interesat de piese auto second hand, tot site-urile de componente iti vor veni in ajutor. Majoritatea centrelor de dezmembrari au colaborari cu site-urile care vand piese auto, astfel ca la o simpla cautare pe Internet vei gasi cu usurinta chiar si componente la mana a doua.

De ce sa comanzi online piese auto

Cand vorbim despre avantaje ale achizitionarii de piese online nu discutam doar despre economie de timp si comoditate, ci si despre identificarea unor oferte mai bune si a unui pret mai mic.

Este mult mai usor sa gasesti piesa de care ai nevoie prin intermediul site-urilor decat daca alegi sa mergi in magazinele fizice care vand piese. Doar introduci piesa de care ai nevoie, marca, modelul si anul fabricatiei pentru masina ta si cauti chiar de acasa sau de la birou produsul de care ai nevoie.

Majoritatea site-urilor care vand piese au si o sectiune de sfaturi, unde poti afla mai multe despre cum functioneaza masina ta si despre ce caracteristici ar trebui sa urmaresti la anumite piese. In plus, comunicarea cu vanzatorii se face usor si ii poti contacta daca vrei sa afli mai multe despre un anumit produs.

In acelasi timp, odata ce ai plasat comanda, nu mai trebuie sa mai faci nimic. Produsele vor ajunge la tine acasa si le vei plati odata ce sunt livrate. Poti sa soliciti livrarea pieselor la service-ul auto unde iti repari masina, caz in care totul devine mult mai comod si mai rapid.

Daca alegi piese second hand, pe site-urile de unde faci achizitiile exista rating-uri si pareri lasate de fostii clienti si care te pot ajuta sa iti dai seama daca ai de-a face cu un comerciant de buna credinta sau daca produsele lui sunt slabe din punct de vedere calitativ.

Dezavantaje in achizitionarea de piese online

Chiar daca este mai usor sa cumperi online, exista si cateva dezavantaje care ii fac pe soferi sa fie retincenti la ideea de a face achizitii atat de importante prin intermediul internetului.

Cel mai important dezavantaj este faptul ca nu vad cu ochii lor produsul. Multi dintre cumparatori isi fac griji in legatura cu calitatea produsului comandat chiar si daca au vazut imagini detaliate cu el si in mod special atunci cand opteaza pentru piese second gand. Pentru a fi siguri ca nu platesti un produs diferit fata de cel pe care l-ai vazut pe site discuta cu vanzatorul optiunea de plata dupa deschiderea coletului. Majoritatea comerciantilor accepta aceasta intelegere, mai ales daca stiu ca produsul lor este unul de calitate.

Un alt dezavantaj este reprezentat de timpul de livrare. Majoritatea serviciilor de curierat lucreaza doar de luni pana vineri, astfel ca daca plasezi comanda vineri seara probabil abia luni va fi procesata comanda si marti se va indrepta spre tine. Totusi, chiar si cu aceste mici sincope care se produc uneori la livrare, achizitiile online raman mai rapide.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#pana masina, #piese auto online, #piese second hand online, #comanda piese online , #Masini vechi