Chinezii intra pe piata auto europeana: Prima fabrica in Bulgaria

Marti, 21 Februarie 2012, ora 11:56
3111 citiri
Chinezii intra pe piata auto europeana: Prima fabrica in Bulgaria

Fabrica Litex Motors, situata la cativa kilometri de orasul Loveci din centrul Bulgariei, va fi inaugurata oficial marti. In aceasta fabrica vor fi asamblate autoturisme marca Great Wall, care este cea mai mare companie auto privata din China.

La ceremonia oficiala va participa premierul bulgar Boiko Borisov, ministrul economiei si energiei Traicio Traikov, cel al transporturilor Ivailo Moskovski si cel al muncii si politicii sociale Totiu Mladenov, potrivit Capital.

Fabrica va avea o capacitate de 50.000 de vehicule pe an, care vor fi destinate pietei europene, si va fi prima uzina a unui constructor auto chinez care va produce in Europa. Aici vor fi asamblate trei tipuri de autoturisme: Voleex C10 (un autoturism compact), Steed 5 (camioneta), Hover H5 (autovehicul de teren, 4x4). Preturile lor vor fi intre 8.200 si 14.700 de euro.

In prima faza, 150 de angajati vor produce 4.000 de automobile pe an asambland piese venite din China. Potrivit directorului de marketing de la Litex Motors, Ivo Dekov, productia va creste in paralel cu evolutia pietelor atat in Bulgaria cat si in alte tari europene.

Investitia initiala in fabrica de la Loveci se ridica la 97 milioane de euro, dar ar putea sa ajunga la 300 milioane de euro daca proiectul va avea succes.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#fabrica automobile chinezi bulgaria, #companie chineza auto bulgaria, #masini chineze bulgaria , #Noutati auto