Noul Mercedes Clasa A, de la 25.000 de euro in Romania

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 16:23
2254 citiri
Noul Mercedes Clasa A, de la 25.000 de euro in Romania

Noua generatie A-Klasse, un concurent serios pentru competitori precum BMW Seria 1, Audi A3 si Volvo V40, va avea un pret de pornire de aproape 25.000 de euro in Romania. Avantajele sale: lista de dotari standard bogata si design interesant.

Mercedes-Benz a anuntat astazi preturile oficiale pentru noul Clasa A in Romania. Modelul compact care si-a schimbat complet pozitionarea pe piata odata cu aparitia noii generatii are un pret de pornire de 24.676 de euro cu taxe incluse pentru versiunea A180 BlueEfficiency de 122 de cai putere pe benzina, cel mai scump motor pe care clientii pot sa-l comande pe noul model fiind A250 Sport, o benzina de 2.0 litri si 211 CP care vine in standard cu transmisie automata.

Dotari pe masura renumelui

Noul Mercedes Clasa A nu dezamageste la capitolul dotari standard. Modelul german le ofera clientilor inca din versiunea de baza sistemul Collision Prevention Assist, climatizare automata, sistem Audio 20 cu CD, MP3 si slot USB, un display cu diagonala de 14.7 centimetri, conexiune Bluetooth, geamuri electrice fata si spate, faruri cu aprindere automata, 7 airbag-uri (singurele pentru care se plateste in plus sunt cele laterale spate) si comenzi pe volan.

Clientii care vor alege noul A-Klasse vor avea la dispozitie trei linii de echipare (Urban, Style si AMG Sport), dar si trei pachete diferite de design (Night, Exclusive si AMG Exclusive) pentru a-si personaliza masina dupa propriile dorinte.

Evident, lista de optiuni care pot completa modelul german este foarte lunga, acestea mergand de la centuri de siguranta de culoare rosie (300 de euro) pana la bord imbracat in piele lucrata manual (parte a pachetului Exclusive, care costa 1850 de euro fara TVA).

Mercedes continua sa implementeze sisteme de siguranta disponibile pana nu demult doar pe modelele de segmente superioare, astfel ca achizitia unui A-Klasse va da posibilitatea sa alegeti sisteme precum Pre-Safe (pregatirea centurilor, a scaunelor si a geamurilor laterale in caz de accident iminent - 330 de euro) sau Distronic Plus (cruise control adaptiv - 860 de euro). Vor fi disponibile pana la noua airbag-uri, in dotarea standard fiind inclus un airbag pentru genunchii soferului.

Motorizari pentru toate gusturile si buzunarele

Mercedes-Benz Clasa A vine in momentul lansarii cu o lista de doua motoare diesel si trei pe benzina. Pe motorina vor fi disponibile A180 CDI (109 CP) si A200 CDI (136 CP), in timp ce fanii motoarelor pe benzina se vor putea baza pe A180 BlueEfficiency (122 CP), A200 BlueEfficiency (156 CP) sau A250, care va fi disponibil atat in versiune BlueEfficiency, cat si in varianta Sport (ambele dezvolta 211 CP).

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Mercedes Clasa A, #lansare auto Romania, #piata auto romaneasca, #motorizari si dotari pe masura , #Noutati auto