Profitul Ford se injumatateste, din cauza vanzarilor slabe din Europa

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 16:06
1375 citiri
Profitul Ford se injumatateste, din cauza vanzarilor slabe din Europa

Profitul net al producatorului american Ford a scazut la mai putin de jumatate in trimestrul al doilea, la un miliard de dolari, de la 2,4 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut, ca urmare a rezultatelor slabe din Europa.

Criza din Europa compromite un procesul de imbunatatire a rezultatelor financiare implementat de directorul general, Alan Mulally, la Ford. Divizia din Europa a inregistrat o pierdere operationala de 404 milioane de dolari in trimestrul al doilea, fata de 176 milioane de dolari profit operational inainte de taxe, in aceeasi perioada a anului trecut. In primele trei luni din acest an, divizia din Europa a generat o pierdere de 149 milioane de dolari.

Ford a anuntat ca anticipeaza un rezultat negativ de un miliard de dolari la divizia europeana pentru intreg anul si nu se mai asteapta la nivel de grup la un profit operational inainte de taxe egal cu cel de anul trecut, de 8,8 miliarde de dolari.

Profitul net pe actiune al Ford s-a situat la 26 de centi in trimestrul al doilea. Excluzand unele venituri si cheltuieli exceptionale, castigul s-a situat la 30 de centi pe titlu, peste estimarile de 29 de centi ale analistilor consultati de Bloomberg.

Pentru a reveni pe profit in Europa, unde piata auto se afla la minimul ultimilor 17 ani, Ford trebuie sa inchida una din fabricile pe care le detine in regiune, considera analistii. Potrivit Morgan Stanley, Ford foloseste doar 63% din capacitatea de productie pe care o are in Europa.

Bloomberg: Ford ar putea inchide cel putin o fabrica in Europa

Veniturile au scazut in trimestrul al doilea cu 6,2%, la 33,3 miliarde de dolari.

In primul semestru, profitul net a scazut la jumatate, de la 4,95 miliarde de dolari in prima jumatate a anului trecut la 2,44 miliarde de dolari, in timp ce veniturile au coborat de la 68,6 miliarde de dolari la 65,7 miliarde de dolari.

Ford detine in Romania o fabrica, dupa ce a preluat in 2007, de la stat, compania Automobile Craiova. Grupul american a inceput in iunie productia de serie a autovehiculelor in Romania. Ford estimeaza ca va produce in acest an la Craiova 60.000 de masini B-MAX, iar anul viitor 105.000 de unitati, modelul fiind destinat in principal pietelor externe.

Cate masini B-Max vrea sa vanda Ford in Romania

Divizia din Australia a Ford Motor a anuntat recent ca intentioneaza sa renunte la 440 de angajati sau aproximativ 15% din forta sa de munca si sa reduca productia cu aproape 30%, din cauza scaderii popularitatii modelului Falcon.

Peugeot ameninta, Ford trece la treaba: Concediaza 15% din angajati in Australia

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#profit Ford trimestrul doi, #rezultate financiare ford, #Ford piata europeana , #Noutati auto