Renault doteaza masinile cu tablete Android

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 20:12
1349 citiri
Renault doteaza masinile cu tablete Android

Renault a lansat o "tableta" cu sistem Android care va fi incorporata in viitoarea gama de masini.

Aparatul, numit R-link, va fi integrat pentru inceput pe viitorul model Clio 4, dar si pe masina electrica Zoe, a declarat Patrick Hoffstetter, directorul pentru tehnologie digitala al Renault, relateaza Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Grupul francez va include apoi aparatul pe toata gama viitoare de masini, a precizat Hoffstetter. Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, a anuntat anul trecut intentia grupului de a colabora cu dezvoltatorii IT.

"Automobilul devine o noua platforma", a spus Hoffstetter. El a aratat ca tableta poate fi controlata prin comanda vocala sau de la butoane de pe volan.

Cand va fi lansata, pe tableta vor fi instalate circa 50 de aplicatii, majoritatea scrise de Renault.

"Vom deschide un magazin Renault pentru aplicatii, care sa poata fi descarcate de clienti", a aratat Hoffstetter. Acesta nu a dezvaluit termenii exacti de colaborare cu dezvoltatorii, da a spus ca va avea loc o impartire a veniturilor.

"Principala noastra preocupare este de a crea valoare pentru clienti, dar un magazin de aplicatii poate fi o sursa suplimentara de venituri pentru Renault", considera oficialul Renault.

El a spus ca Renault ar putea vinde circa trei milioane de masini anul viitor, circa jumatate in afara Europei. Dar chiar si trei milioane de masini nu este o baza foarte mare pentru dezvoltatori si, fara standarde comune la nivelul industriei auto, dezvoltarea aplicatiilor va fi fragmentata.

"Industria auto se afla unde era industria mobila acum 10 ani. In urmatorii trei-patru ani, vor fi discutii despre dezvoltare", considera Hoffstetter.

Desi este numit tableta, aparatul nu poate fi de fapt scos de pe vehicul, iar Renault nu intentioneaza sa il adapteze pentru modelele mai vechi de masini.

Aparatul nu inlocuieste alte instrumente existente, ci ofera servicii suplimentare soferului si pasagerilor, avand conectivitate mobila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#tableta masina Renault, #gadget nou nodele Renault, #tableta incorporata masini Renault , #Noutati auto