Sistemul IT pentru rovinietei prin SMS costa 8,9 mil. de euro

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 18:58
1902 citiri
Sistemul IT pentru rovinietei prin SMS costa 8,9 mil. de euro

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va cheltui 39,23 milioane lei, fara TVA, (aproximativ 8,9 milioane euro) pentru extinderea la nivel national a sistemului informatic de emitere si control a rovinietei, care va putea fi procurata si prin SMS.

Procesul de extindere reprezinta cea de-a doua etapa a dezvoltarii sistemului informatic de emitere, gestiune si control a rovinietei. Prima etapa, care a costat aproximativ 8 milioane de euro, s-a desfasurat in perioada 2010-2011 si a vizat realizarea unui nivel minim functional al sistemului, prin introducerea componentelor principale si instalarea sistemului de monitorizare si control compus din 10 puncte fixe si 14 puncte mobile de control automat.

Cea de-a doua etapa vizeaza extinderea sistemului la nivel national, prin completarea necesarului de puncte de control automat, suplimentarea infrastructurii hardware si software, introducerea unor noi module functionale pentru sistemul informatic si amenajarea, precum si dotarea unui nou data center pentru a asigura functionarea sistemului in caz de dezastru.

CNADNR va organiza o licitatie pentru extinderea sistemului si asteapta ofertele firmelor interesate pana la 30 mai, data la care acestea vor fi deschise. In alegerea ofertei castigatoare, pretul va avea o pondere de 50%, iar oferta tehnica 50%.

Contractul va avea o durata de noua luni si va fi finantat cu fonduri de la bugetul de stat si din veniturile proprii ale CNADNR.

Rovinieta poate fi cumparata de la subunitatile CNADNR si de la distribuitorii autorizati (Posta Romana, benzinariile OMV Petrom, MOL, Rompetrol, Automobil Club Roman, UNTRR si altii).

Rovinieta electronica a fost introdusa in octombrie 2010 in urma unui contract de 35,96 milioane de lei (8,2 milioane de euro), fara TVA, atribuit consortiului Novensys Corporation/UTI Systems, care a dezvoltat prima etapa a proiectului.

CNADNR a realizat anul trecut venituri din vanzarea rovinietei de 821,57 milioane lei (188 milioane de euro), in crestere cu 13,4% fata de nivelul inregistrat in 2010, de 724,32 milioane lei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#plata rovinieta SMS, #emitere rovinieta electronica, #sistem informatic emitere rovinieta , #Noutati auto