5 modalitati prin care sa mentii valoarea de vanzare a automobilului tau

Luni, 28 August 2017, ora 13:26
1529 citiri
5 modalitati prin care sa mentii valoarea de vanzare a automobilului tau
Foto: Shutterstock

Automobilul este o proprietate care se devalorizeaza in timp. Insa, rapiditatea cu care se depreciaza valoarea acestuia este influentata intr-o masura considerabila de modul in care tu ca proprietar il ingrijesti si il utilizezi.

Aspectul exterior, cat si cel interior sunt cruciale in stabilirea valorii unui autoturism, dar lucrurile nu se opresc aici.

De aceea, mai jos ti-am expus 5 sfaturi care te pot ajuta sa pastrezi cat mai bine valoare de vanzare a automobilului tau.

Protejeaza vopseaua

Prima impresie este cruciala atunci cand vrei sa vinzi un automobil. Astfel, aspectul estetic al automobilului tau trebuie intretinut constant pentru a te asigura ca vei putea recupera cat mai mult din investitia facuta initial. Si, daca nu vrei sa fii nevoit sa investesti intr-o revopsire completa a caroseriei masinii tale pentru a o putea vinde rapid si la un pret avantajos, este de recomandat sa intretii masina pe tot parcursul perioadei cat aceasta se afla in posesia ta.

Ia in considerare polisarea periodica a exteriorului automobilului, pentru a te asigura astfel ca vopseaua este protejata impotriva decolorarii si a zgarieturilor. Aceasta este o operatiune care poate fi realizata chiar si de catre tine, insa este important de tinut minte ca utilizarea substantelor de curatare nepotrivite ar putea cauza daune autoturismului tau.

Mentenanta preventiva

O mentalitate preventiva te poate ajuta atat sa economisesti bani cand vine vorba de reparatii, cat si sa castigi bani in plus atunci cand vine vorba de vanzarea automobilului tau. Daca auzi un sunet nepotrivit de la motor, sau daca s-a aprins vreo lumina de avertizare in bord, este recomandat sa mergi cat mai repede posibil la un service. In general, o astfel de abordare te va ajuta sa economisesti bani atunci cand inlocuiesti piese auto, pentru ca vei evita defectiuni majore, care ar putea fi un potential dezavantaj pentru valoarea autoturismului tau.

Curata interiorul

Curatarea interiorului este o alta operatiune care poate fi realizata de catre proprietarul automobilului. Insa este recomandat ca cel putin de doua ori pe an sa vizitezi o spalatorie care ofera servicii calitative de curatare a interiorului autoturismelor, avand in vedere ca echipamentele de aspirare, spalare cu abur si curatare a petelor vor face o treaba mai calitativa si se vor asigura ca se evita riscul depunerii excesive de mizerie la interior.

Mentine un miros placut

Fumatul in habitaclul masinii poate diminua semnificativ valoarea acesteia. Fumul de tigara afecteaza plasticul si materialele textile din interiorul autoturismului, iar mirosul acestuia poate fi aproape imposibil de eliminat. Insa, fumatul nu este singurul pericol din acest punct de vedere.

Un animal ud care va sta pe bancheta, sau un geam uitat deschis pe timpul unei ploi ar putea rezulta intr-un interior care va mirosi a mucegai. De asemenea, in cazul in care te deplasezi cu automobilul la sala de fitness, este recomandat sa pui un prosop pe scaun inainte de a te aseza pe el transpirat.

Huse de interior

Utilizarea unor huse pentru scaune si bancheta reprezinta o modalitate excelenta pentru a proteja interiorul autoturismului tau de pete si animale. Nu sunt tocmai cele mai atractive accesorii din punct de vedere estetic, insa ceea ce reprezinta o mica investitie pentru prezent, ar putea sa-ti aduca castiguri semnificative atunci cand o vei vinde. De asemenea, din aceleasi considerente este important sa utilizezi mochete la interiorul autoturismului tau, in special in sezonul rece.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#piese auto , #Oferte auto