5 masini noi sub 10.000 de euro

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 12:38
20272 citiri
5 masini noi sub 10.000 de euro

Toamna si-a intrat in drepturi, iar iarna ne bate deja la usa si odata cu ea temperaturile joase, iar fiecare iesire din casa se poate dovedi o aventura pe care multi si-ar dori sa o evite.

Mijloacele de transport in comun au si ele un istoric cu care nu se pot mandri, cand ne gandim la cazurile tot mai dese de trenuri care au intarzieri de ore intregi din cauza conditiilor meteo, sau care fiind foarte vechi nu mai pot oferi conditii minime de confort, in special caldura pe timp de iarna.

Asadar, daca faci parte din categoria celor care au inceput sa-si puna bani deoparte pentru o masina noua, acesta ar putea fi un moment bun sa verifici ofertele dealerilor auto si sa-ti alegi o masina pe placul tau.

Fie ca vrei sa-ti inlocuiesti masina veche, care nu mai face fata drumurilor lungi si ale carei piese auto trebuie reparate sau schimbate mai des decat o scoti din garaj, sau esti pe punctul de a-ti achizitiona prima masina, primul lucru la care ar trebui sa te gandesti este decizia de a alege intre o masina noua sau una second hand.

Desigur, pretul este poate cel mai important factor, iar masinile second hand au un avantaj major din acest punct de vedere, dar nu trebuie sa ignori faptul ca o masina second hand poate veni la pachet cu o multime de probleme, care ti-ar putea scapa la prima vedere si care te vor aduce in punctul in care vei fi nevoit sa investesti mai mult in reparatia masinii decat ai fi cheltuit pe una noua.

Un avantaj major al unei masini noi este acela ca acestea beneficiaza de garantie, deci cel putin pentru un cativa ani vei fi scutit de aceasta grija.

Pentru ca, dupa cum ziceam si mai sus, pretul este un factor foarte important in decizia de a alege o masina, am alcatuit mai jos o lista de masini pe care le poti cumpara cu cel mult 10.000 de euro (TVA inclus), fie direct fie prin oferte de tipul programului Rabla.

1. Dacia Sandero - preturi de la 6.600 Euro

Foto: dacia.ro

Dupa cum poate va asteptati, era clar ca una dintre aceste masini trebuia sa fie un autoturism Dacia, producatorul autohton fiind renumit in Europa pentru preturile mici practicate.

Prin programul Rabla 2016 puteti achizitiona o Dacia Sandero Plus, cu motorizare de 1.2 16V 73 CP incepand cu 6.600 EURO (TVA inclus), cu dotari standard precum aer conditionat, airbaguri frontale si laterale, ABS sau geamuri electrice.

Astfel, daca va doriti o masina ieftina, cu dotari de baza, Dacia Sandero ar putea fi o solutie buna, fiind un autoturism care, desi mai ieftin decat majoritatea competitorilor din aceeasi gama, nu este cu mult in urma acestora.

In plus, tehnologia Renault din spatele masinii ofera un grad in plus de incredere. Faptul ca Sandero este fabricat aici, in Romania, ar putea fi un plus pentru cei mai patrioti dintre noi care isi doresc sa stimuleze economia autohtona.

2. Skoda Fabia - preturi de la 9.061 Euro

Foto: Skoda.ro

Skoda Fabia si-a facut aparitia pentru prima data in 1999, producatorul ceh inlocuind vechiul model denumit Felicia cu noua serie de masini Skoda Fabia.

Utimele modele de Fabia au continuat prin aceeasi linie cu care soferii au fost obisnuiti pana acum, printr-o masina confortabila, bine construita si fiabila, care a reusit sa atraga de-a lungul timpului un segment loial de consumatori.

In ceea ce priveste siguranta, Skoda Fabia a primit un rating de 5 stele din 5 in testele Euro NCAP, un alt factor important luat in calcul de consumatori.

Ca si Dacia Sandero, Skoda Fabia este o masina spatioasa, in 5 usi ce se deschid larg si permit intrarea si iesirea facila atat a adultilor cat si a copiilor. Portbagajul este si el unul incapator, depasing ca volum modele mai scupe si mai mari precum Skoda Octavia sau Ford Focus.

Modelul echipat cu un motor 1.0 pe benzina si 60 CP, fiind cel mai ieftin, nu promite performante surprinzatoare din punct de vedere al vitezei, dar daca va doriti o masina de oras care sa va permita sa ajungeti din punctul A in punctul B fara neplaceri legate de confort, atunci Skoda Fabia ar trebui sa fie un model care sa va atraga atentia.

3. Hyundai i20 - preturi de la 8.856 Euro (prin programul Rabla)

Foto: hyundai-motor.ro

Modelul i20, cu care Hyundai isi propune sa atace piate de supermini-uri, este unul dintre cele mai bune modele propuse de producatorul Corean, evidentiindu-se prin stil, fiabilitate si o garantie de 5 ani fara limita de kilometri.

Hyundai i20 este o masina usor de condus, avand si un design foarte placut, si este o solutie buna pentru cei care isi doresc o masina care arata bine, se misca bine si nu costa foarte mult.

Cel mai ieftin model vine cu un motor de 1.25 pe benzina si 75 CP, iar motorizarea vine la pachet cu echipari precum faruri reglabile, aer conditionat, computer de bord, geamuri electrice in fata, airbaguri si radio MP3.

Datorita faptului ca Hyundai a modificat platforma pe care este construit modelul i20, aceste beneficiaza acum de un spatiu interior generos in special in zona picioarelor si un portbagaj peste media altor modele din acest segment.

I20 este o masina usor de parcat, cu o vizibilitate buna si senzori de parcare de baza care isi fac treaba.

In ceea ce priveste siguranta pasagerilor, modelul i20 a primit 4 stele din 5 in testele Euro NCAP, un indicator al faptului ca acest autoturism, desi unul de mici dimensiuni si destul de ieftin, ofera totusi un grad de siguranta ridicat pasagerilor.

4. Renault Clio - preturi de la 8.300 Euro (prin programul Rabla)

Foto: Renault.ro

Renault Clio este o masina din gama supermini, produsa de producatorul francez Renault incepand cu anul 1990. Inca de la lansare, modelul Clio a fost una dintre cele mai vandute autoturisme in Europa si este responsabil de imbunatatirea imaginii si reputatiei Renault, fiind una dintre cele doua masini (alaturi de VW Golf) care a castigat de doua ori premiul de Masina Europeana a Anului (in 1991 si 2006).

Ultimul model de Clio pastreaza aceeasi linie a seriei, o masina practica, cu spatiu generos pentru pasageri si un portbagaj mai mult decat incapator.

In plus fata de majoritatea competitorilor, Renault Clio ofera foarte multe optiuni de personalizare, de la culori deosebite pana la modelul de jante, personalizare care insa vor creste pretul de baza al masinii.

Interiorul masinii arata modern si finisat, iar spatiul este suficient pentru doi adulti pe locurile din fata, iar portbagajul nu se diferentiaza de cel al principalilor competitori, volumul de 300 de litri fiind mai mult decat suficient pentru o masina mica, de oras.

Renault este un brand bine stabilit in Europa, iar in Romania si mai mult, prin faptul ca producatorul Francez detine Dacia si fabricile acesteia, de aceea, daca veti avea nevoie de piese auto originale, nu veti avea probleme in a le gasi in diverse locuri, la preturi avantajoase.

5. Volkswagen Polo - preturi de la 9.669 Euro (prin programul Rabla)

Foto: volkswagen.ro

Polo este un model din clasa supermini realizat de producatorul german Volkswagen inca din 1975, ajungand la a 5 generatie si beneficiind de numeroase facelift-uri de-a lungul timpului. Volkswagen Polo a castigat titlul de Masina Anului 2010 in Lume.

Succesul modelului Polo se reflecta si in vanzari, anul trecut fiind vandute in intreaga lume peste 300.000 de autoturisme Polo. Aceste cifre impresionante nu sunt datorate unei experiente iesite din comun oferite de acest model, ci datorita faptului ca Vokswagen Polo este o masina practica, accesibila ca pret si ofere ceva in plus fata de majoritatea competitorilor din aceeasi gama.

Motorul de 1 litru pentru o masina de dimensiunile unui Polo poate parea un dezavantaj, dar viteza nu este principalul lucru de care au nevoie posesorii de Polo.

Polo este o masina de oras, perfecta pentru a de deplasa dintr-un punct in altul intr-un mod confortabil, cu un condus placut si intr-o masina care te face sa te simti in siguranta.

Astfel, daca sunteti in cautare de senzatii tari si de masini puternice, poate ca Polo nu este pe gustul vostru, dar la acest segment de pret cel mai probabil niciun autoturism din piata nu pare prea atragator.

Totusi, Polo se remarca prin alte lucruri, cum ar fi un design placut, materiale rafinate, consum redus de energie. Astfel, daca va doriti o masina confortabila, care arata bine, care nu va costa prea mult si care va ofera un grad sporit de siguranta, Vokswagen Polo va fi cu siguranta o alegere potrivita.

Desigur, un pret mic poate fi un indicator al performantelor mai slabe, dar acest lucru nu se aplica intotdeauna. In special in cazul masinilor, decizia de a alege dintre un model nou sau unul second hand este foarte importanta daca privim situatia pe termen lung.

Cu siguranta ca este mai atractiv gandul de a cumpara o masina second hand, deoarece cu o suma mai mica de bani puteti achizitiona un model mai performant dintr-o clasa superioara, fata de ce ati putea cumpara cu aceeasi suma, alegand o masina noua.

Pe termen lung insa, masina second hand este mult mai predispusa sa aiba nevoie de piese auto noi care sa o mentina in forma si de interventii repetate in service, pe cand o masina noua bine aleasa poate sa functioneze la parametri inalti ani buni fara sa aiba nevoie de interventii in afara de cele de baza.

Nu mai mentionam si avantajul adus de garantiile de care beneficiaza toate modelele noi, un factor ce trebuie avut in vedere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#piese auto noi, #piese masini, #piese auto online , #Piata auto