Borbely: Suspendarea taxei auto, determinata de piata

Vineri, 24 Februarie 2012, ora 12:22
1441 citiri
Borbely: Suspendarea taxei auto, determinata de piata

Taxa auto pentru vehiculele inmatriculate inainte de 2007 a fost suspendata din cauza reactiilor primite din piata, a declarat, pentru Agerpres, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

"Decizia de a suspenda plata acestei taxe pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007 am luat-o dupa ce am primit mai multe reactii din piata potrivit carora modificarea legislatiei privind taxa auto influenteaza sute de mii de proprietari. Aceasta suspendare este, practic, un ragaz mai ales pentru cei care au de reglat diferite situatii", a afirmat Borbely.

Potrivit ministrului Mediului, programul "Rabla", care ar urma sa reinceapa in primavara, nu va fi influentat de noua taxa auto intrata in vigoare la inceputul acestui an.

"Aceasta taxa a fost initiata de la bun inceput pentru a incuraja achizitionarea de masini cat mai noi. Dupa cum bine stiti, am inclus in Legea privind emisiile poluante si masinile de pe piata interna inmatriculate inainte de 2007, ca urmare a hotararii Curtii Europene de Justitie, pentru a elimina acea discriminare indirecta, in sensul ca pentru masinile de pe piata interna nu se platea o astfel de taxa.

Programul Rabla nu va fi influentat de noua taxa, ci se va derula in aceleasi conditii ca si in ultimii doi ani. Bugetul propus pentru acest an este de 114 milioane lei pentru scoaterea din uz a 30.000 autovehicule uzate. Pentru a fi lansat Programul trebuie sa asteptam, insa, ca bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu sa fie aprobat prin Hotarare de Guvern", a explicat Laszlo Borbely.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#borbely taxa auto, #taxa inmatriculare, #suspendare taxa auto , #Piata auto