Brent Valmar: Pentru piata auto din Romania s-a apasat frana de urgenta

Joi, 30 Iulie 2009, ora 14:19
1418 citiri
Brent Valmar: Pentru piata auto din Romania s-a apasat frana de urgenta

Scaderea pietei auto romanesti in primul semestru a fost de circa 58%, declin mai puternic decat cel din statistici. Principala cauza o constituie livrarile in afara tarii care figureaza ca fiind realizate in Romania, a declarat, astazi, vicepresedintele APIA, Brent Valmar. 

"Piata auto din Romania se afla intr-o situatie foarte dificila, mult mai dificila decat in celelalte tari din Europa. Datorita exportului de masini practicat la scara larga de o serie de jucatori din piata, excluzand volumul de masini livrate exclusiv catre Romania, se va observa un lucru foarte grav, si anume, scaderea piatei auto din Romania este de fapt de 58% fata de aceesi perioada a anului trecut", sustine presedintele APIA.

El a aratat ca, daca statisticile Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) "ar fi curatate" de livrari realizate peste hotare, piata auto ar avea o scadere mai dramatica.

La inceputul anului, piata auto autohtona a intrat in stare de soc pentru ca venea dupa niste cresteri succesive foarte mari. De ceva timp incoace, insa, am pus situatia in realitate si ne-am intors cu cativa ani in urma. Acesta frana in regim de urgenta a pus industria in tot felul de dificultati.Industria s-a mai intremat cat de cat datorita exporturilor catre tarile din vest, respectiv Germania. Din pacate Programul de reinnoire a parcului auto din Germania se apropie de sfarsit", afirma Valmar.

 

 

Gabriela Garjoaba

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#auto, #autoturisme, #scadere, #valmar , #Piata auto