Comertul auto a stagnat in 2013. Cum au evoluat serviciile din acest sector

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 10:57
1607 citiri
Comertul auto a stagnat in 2013. Cum au evoluat serviciile din acest sector

Afacerile din comertul de masini si motociclete au scazut in primele opt luni cu 0,8% ca serie bruta, insa au avansat cu acelasi procentaj ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, iar cifra de afaceri din servicii de piata s-a redus cu 3,7%, serie bruta.

Scaderea cifrei de afaceri pentru comertul, intretinerea si repararea autovehiculelor si motocicletelor, ca serie bruta, a fost determinata de reducerea inregistrata la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-8,5%), la comertul cu autovehicule (-6,4%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (-6,2%), se arata intr-un comunicat transmis miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Cresteri au inregistrat activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (9,5%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri cu 3,7% mai mica comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, influentata de serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-20,2%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-11,5%) si cele de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-5,3%). Cresteri s-au inregistrat la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (5,6%) si la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (0,3%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o cifra de afaceri cu 3,3%.

Fata de iulie, afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut ca serie bruta cu 6,8% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1%, iar comparativ cu august 2012 s-a consemnat o reducere cu 0,9% ca serie bruta, dar ca serie ajustata a crescut cu 2,3%.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#comert masini Romania, #vanzari masini 2013, #piata auto Romania, #statistici piata auto , #Piata auto