Constructorii auto cer amanarea TVA-ului

Joi, 12 Martie 2009, ora 13:30
2197 citiri
Constructorii auto cer amanarea TVA-ului

Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) a cerut guvernului amanarea de la plata a 50% din taxa pe valoarea adaugata (TVA), nu numai pentru acest an, dar si pentru 2010.

"De exemplu, vrem ca jumatate din TVA-ul aferent lunii martie 2009 sa-l platim in martie 2011 si am cerut guvernului amanarea de la plata a 50% din TVA si pentru 2010", a declarat, astazi, in conferinta "Mediafax talks about auto industry", presedintele ACAROM, Constantin Stroe.

El a adaugat ca asociatia a mai cerut sprijin pentru IMM-uri, pentru producatorii de componente auto, astfel incat sa acceseze mai usor creditele, dar si sprijin pentru activitatea de cercetare si dezvoltare.

"Am incercat sa obtinem fonduri pentru inovare in 2007 si 2008, prin Programul Operational Sectorial, insa fara succes", a spus Stroe.

El a mai spus ca printre motivele pentru care firmele din industria auto nu au reusit sa obtina fonduri se numara faptul ca formatul proiectelor este prea complex, cofinantarea este scumpa si induce riscuri, iar garantarea imprumuturilor pentru cofinantari este neclara.

Potrivit lui Stroe, o buna parte din jucatorii actuali in piata auto nu vor mai exista si dupa criza financiara.

Guvernul Boc face o analiza a veniturilor bugetare

"O asemenea propunere este analizata, dar raspunsul poate proveni doar dupa ce se face o analiza exacta a modului in care sunt asigurate veniturile la bugetul de stat. Sunt de acord ca, in principiu, este o masura care vine in intampinarea problemelor cu care se confrunta industria auto pe orizontala. Sunt de asemenea constient ca bugetul de stat are nevoie de un minim de incasari pentru a-si putea asigura sustenabilitatea platilor pe care le are de facut in fiecare luna", a spus Boc.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#auto, #plata, #program, #sprijin, #stroe, #tva , #Piata auto