Criza europeana pune la pamant Peugeot: Scadere de 13% a vanzarilor

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 17:12
1157 citiri
Criza europeana pune la pamant Peugeot: Scadere de 13% a vanzarilor

PSA Peugeot Citroen, producatorul auto francez care pregateste o noua runda de concedieri si posibil inchiderea unei fabrici, a anuntat ca livrarile in primul semestru din 2012 au scazut cu 13%, din cauza problemelor economice din Europa, care au afectat cererea.

Vanzarile PSA Peugeot Citroen pe plan mondial au scazut la 1,62 milioane de masini si camioane in primele sase luni din acest an, de la 1,86 milioane in perioada similara din 2011, a anuntat vineri al doilea mare producator auto din Europa. Anul acesta compania a anuntat un program de reducere a costurilor de un miliard de euro.

"Pietele traditionale solide ale brandurilor Peugeot si Citron, Franta, Spania si Italia sunt intr-o criza profunda", se arata intr-o declaratie a companiei franceze. Vanzarile in Europa au scazut cu 15%.

Vineri, PSA Peugeot Citroen a negat un raport aparut in saptamanalul francez "La Tribune" care sustine ca firma solicita un imprumut de urgenta de la guvern.

Marti, publicatia franceza "Les Echos" anunta ca PSA Peugeot Citroen va creste numarul disponibilizarilor la uzinele sale din Franta la 8.000 - 10.000, mult peste planul anuntat anterior, ce prevedea concedierea a 4.000 de angajati. In urma aplicarii noului plan, aproximativ 10% din angajatii Peugeot din Franta si-ar pierde locurile de munca, sustin sursele sindicale.

Luni, Comitetul constructorilor francezi de automobile (CCFA) a anuntat ca piata auto franceza a inregistrat in iunie o scadere de 5,6% a vanzarilor de masini noi, pana la 208.225 unitati, comparativ cu perioada similara din 2011. In randul producatorilor auto francezi, vanzarile grupului Renault au crescut cu 9,5%, pana la 50.018 unitati.

In schimb, s-a inregistrat o scadere de 9,5%, la 63.551 unitati, in cazul inmatricularilor de autoturisme PSA Peugeot Citroen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Peugeot Citroen vanzari 2012, #Peugeot vanzari 2012, #Peugeot Citroen disponibilizari, #Peugeot Citroen probleme financiare , #Piata auto