Daimler va concedia 10% din angajatii in functii de conducere

Luni, 11 Noiembrie 2019, ora 12:19
2680 citiri
Daimler va concedia 10% din angajatii in functii de conducere
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Grupul auto Daimler AG ca concedia pe plan global 1.100 de angajati aflati in functii de comanda, sau aproximativ 10% din conducerea sa, a anuntat publicatia germana Sueddeutsche Zeitung citand un buletin informativ prezentat de sindicat, transmit Deutsche Welle si Reuters.

Un purtator de cuvant al sindicatului angajatilor Daimler s-a referit la o scrisoare interna pusa in circulatie de seful organizatiei, Michael Brecht.

"Sindicatul a fost recent informat de conducere in legatura cu situatia financiara si cea a angajatilor companiei. Discutiile au inceput, inca nu avem un rezultat", le-a spus angajatilor Brecht.

Sindicatul Daimler exclude concedieri obligatorii pana in 2030, iar plecari voluntare sunt posibile, dar numai in situatia in care ambele parti sunt de acord, a precizat Brecht.

Noul director general Ola Kaellenius va prezenta in 14 noiembrie o actualizare a strategiei, care va include si masuri de reducere a costurilor.

Reprezentantii Daimler au precizat ca firma lucreaza la o analiza a costurilor, astfel incat sa ramana in continuare competitiva.

"Suntem in negocieri constructive cu reprezentantii angajatilor si nu putem comenta in privinta speculatiilor", a precizat un purtator de cuvant al Daimler.

Profitul operational al Daimler a crescut usor in trimestrul trei din acest an, datorita majorarii cu 8% a vanzarilor de masini Mercedes-Benz, dar grupul german a anuntat reduceri de costuri si a avertizat ca ar putea creste provizioanele legate de rechemarea in service a vehiculelor diesel.

In perioada iulie-septembrie 2019, profitul inainte de taxe si dobanzi (EBIT) a urcat cu 8%, la 2,69 miliarde de euro, de la 2,49 miliarde de euro in urma cu un an. De asemenea, vanzarile au crescut cu 8%, la 43,3 miliarde de euro.

Compania a anuntat ca va revizui costurile dupa ce marja de profit la divizia Mercedes-Benz Cars a scazut la 6%, de la 6,3% in urma cu un an, din cauza problemelor de productie la modelul Mercedes GLS si a echiparii masinilor cu filtre anti-emisii costisitoare.

"In scopul de a finaliza planul de tranformare in urmatorii ani, este necesar sa ne sporim eforturile considerabil: trebuie sa ne reducem semnificativ costurile si sa ne intarim consistent fluxul de numerar", a afirmat directorul general Ola Kaellenius, fara a da amanunte suplimentare.

Daimler detine divizia de lux Mercedes-Benz si brandul Smart.

In Romania, Daimler are doua unitati de productie, la Cugir si Sebes.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Daimler concedieri, #fabrici Daimler , #Piata auto