De ce este mai avantajos sa cumperi piese auto online

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 13:57
1375 citiri

In ultimii ani shoppingul online a cunoscut o devoltare fara precedent. Desi tara noastra se situeaza in continuarea la coada clasamentului in ceea ce priveste cumparaturile pe internet, s-a inregistrat o crestere semnificativa.

In magazinele virtuale sau pe site-urile unde se intalneste cererea cu oferta se vand produse din toate categoriile, de la vestimentatie si electronice pana la piese auto.

Piesele auto sunt o categorie aparte cand vine vorba despre cumparaturi online deoarece sunt produse absolut necesare, de care un sofer nu se poate lipsi daca i s-a defectat masina si care au si un cost mai ridicat.

In plus, magazinele online au facilitate achizitionare de piese auto second hand pentru soferii care nu dispun de un buget prea mare, deoarece nu a mai fost necesar sa se deplaseze pana la un centru de dezmembrari.

Cumparand piese auto online poti face economii de bani

Sondajele realizate printre soferi arata ca pretul este unul dintre cei mai importanti factori de care se tine cont atunci cand se fac achizitii online.

Pentru conducatorii auto si proprietarii de automobile este esential ca piesele pe care le cumpara sa aiba un pret bun.

Calitatea pieselor trece adesea pe locul doi, soferii romani fiind mai tentati sa cumpere piese auto de slaba calitate, de multe ori chiar contrafacute, la un pret mai mic, decat sa achizitioneze piese rezistente si sigure la un pret mai mare.

Achizitiile facute online sunt mult mai avantajoase ca pret, de aceea si soferii isi indreapta atentia catre magazinele virtuale care comercializeaza componente auto.

Daca te-ai hotarat sa cumperi piesele pentru masina ta de pe un site, va fi foarte usor sa compari preturile si sa alegi cea mai buna oferta si cel mai mic cost.

In acelasi timp, piesele auto noi sunt mai ieftine pentru ca un magazin online are mult mai putine cheltuieli decat un magazin clasic. Aceste cheltuieli se reflecta in mod automat in pretul produselor comercializate, astfel ca online va fi mereu mai ieftin.

Economiile pe care le poti face comandand online sunt substantiale, insa exista si alte avantaje legate de achizitia pieselor auto din magazienle virtuale.

Comoditatea si economia de timp sunt si ele importante, mai ales daca ai un job solicitant si putin timp liber la dispozitie. In loc sa mergi din magazin in magazin cautand piesa de care ai nevoie si sa pierzi o zi intreaga cu aceasta activitate, poti sa faci acest lucru chiar de acasa, din fotoliu sau chiar in autobuz in drum spre birou, de pe telefon.

Produsele cumparate vor ajunge in cateva zile la tine acasa si intregul proces a durat mult mai putin, te-a costat mai putin si nu ti-a provocat nicio neplacere.

Cumparand piese online de masini ai exact aceleasi drepturi ca si clientii magazinelor fizice: garantie, posibilitatea returnarii produsului, iar plata se face odata ce coletul cu produsul a ajuns acasa.

In cazul pieselor auto second hand trebuie sa acord atentie acestor factori. De multe ori vanzatorii de piese la mana a doua nu accepta returul produsului, iar garantia este pe o perioada mai scurta de timp.

Statisticile cumparaturilor online in Romania

Tara noastra se situeaza pe ultimul loc in ceea ce priveste cumparaturile online. La noi in tara doar 30% dintre romanii cu varsta cuprinsa intre 16 si 74 de ani au facut achizitii online. Cel mai mare procent l-au inregistrat britanicii - 81%, danezii - 79% si luxemburghezii - 78%.

Cei mai multi dintre romanii care fac cumparaturi online - 66% - sunt barbati. In cazul vecinilor nostri bulgari si unguri lucrurile nu stau la fel, si femeile sunt cele care fac mai multe achizitii online.

Cand vine vorba despre produsele pe care romanii le-au achizitionat prin intermediul internetului, cele mai multe, 60% au fost articole vestimentare si sportive. In top urmeaza pachetele turistice, bunuri necesare in gospodarii si jucarii, bilete pentru evenimente, carti, ziare si reviste.

Extrem de multi romai au comandat in 2015 si piese si accesorii auto online, atat noi, cat si la mana a doua.

Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#piese auto, #magazin piese auto online , #Piata auto