Ford, GM, Fiat si Peugeot-Citroen vor pierde in acest an 5 miliarde de euro - prognoza Moody's

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 09:03
1391 citiri
Ford, GM, Fiat si Peugeot-Citroen vor pierde in acest an 5 miliarde de euro - prognoza Moody's

Ford Europe, GM Europe, Fiat si Peugeot-Citroen vor inregistra in acest an pierderi cumulate de 4,9 miliarde de euro in Europa, similare cu cele din 2012, din cauza cererii care se afla la cel mai redus nivel din ultimele doua decenii, anticipeaza Moody's.

Actiunile companiilor din sectorul auto au fost cotate in scadere miercuri, in urma publicarii raportului agentiei de evaluare financiara, care considera ca situatia de pe piata europeana "este de nesuportat", transmite CNBC.

Aceste companii vor fi afectate in mod special pentru ca sunt mai vulnerabile la declinul vanzarilor de masini din Spania, Italia si Franta, potrivit Moody's.

"Continuam sa anticipam ca vanzarile de vehicule usoare in Europa vor scadea cu 5% in acest an", avertizeaza Moody's, adaugand ca marjele de profit ale companiilor mentionate vor fi sub presiune din cauza supracapacitatii de productie si a cererii reduse din Europa Occidentala.

Conform analizei, estimarile reduse referitoare la vanzarile de masini in Franta si Italia vor fi compensate de cresterea peste asteptari din Marea Britanie. La nivel global este prognozat pentru acest an un avans de 3,2% al livrarilor de vehicule.

In luna iunie, vanzarile de masini din Uniunea Europeana au scazut la cel mai redus nivel din 1996, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor Europeni de Automobile (ACEA), iar analistii au avertizat ca datele vor continua sa se inrautateasca.

Moody's considera ca vanzarile auto din Europa Occidentala au atins nivelul minim in acest an si vor creste cu 3% in 2014. Agentia a revizuit insa estimarea pentru anul viitor de la un avans de 5% anticipat anterior.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#piata auto Europa, #pierderi Ford, #pierderi Fiat, #pierderi General Motors, #pierderi Peugeot Citroen , #Piata auto