Ford: Investitorii se tem ca noul CEO nu va face fata provocarilor

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 17:06
1466 citiri
Ford: Investitorii se tem ca noul CEO nu va face fata provocarilor

Conducerea Ford a discutat vineri despre un plan de succesiune pentru Alan Mulally, CEO-ul companiei. Investitorii se tem insa ca noul director al Ford nu va reusi sa atinga nivelul performantelor lui Alan Mulally.

Conducerea producatorului auto se pregateste sa il promoveze pe Mark Fields, seful operatiunilor Ford in America de Nord si America de Sud, in functia de director operational, in cadrul planului de succesiune pentru Alan Mulally, a declarat o persoana apropiata discutiilor, citata de >Bloomberg.

Numirea lui Mark Fields in pozitia de director operational poate clarifica planul de succesiune la conducerea celui de-al doilea producator auto din Statele Unite ale Americii, a adaugat sursa.

Intalnirea reprezentantilor Ford s-a incheiat fara ca directorii sa anunte vreo decizie in acest sens, a spus o alta persoana apropiata situatiei.

Investitorii sunt nerabdatori sa afle mai multe informatii despre inlocuirea lui Alan Mulally, care a fost apreciat pentru faptul ca a salvat Ford fara sa apeleze la vreun ajutor guvernamental sau la faliment, a spus Adam Jonas, analist in cadrul Morgan Stanley.

Incertitudinea in ceea ce priveste noul CEO al companiei afecteaza actiunile Ford. Titlurile producatorului auto au scazut cu 1,6% la Bursa din New York, ajungand la o valoare de 10,14 dolari pe actiune.

In ultimele 12 luni, actiunile Ford au inregistrat o scadere de 9,8% si se tranzactioneaza acum la pretul din decembrie 2009.

Ford a avut una dintre cele mai slabe evolutii pe bursa anul acesta, a spus Adam Jones. Analistul estimeaza insa ca actiunile companiei se vor tranzactiona la un pret de 17 dolari anul viitor, adaugand ca investitorii subevalueaza "oferta radical imbunatatita a companiei".

Alan Mullaly nu a precizat cand are de gand sa paraseasca pozitia de CEO al companiei, desi se asteapta ca acesta sa plece la sfarsitul anului 2013.

Luna trecuta, Alan Mulally a declarat ca nu are de gand sa paraseasca aceasta pozitie, pe care o ocupa din anul 2006.

Investitorii sunt ingrijorati in legatura cu strategia noului director al Ford, temandu-se ca acesta nu va duce mai departe schimbarile culturale si operationale implementate de Mulally.

Ford a evitat falimentul datorita contractarii unui imprumut de 23,4 miliarde de dolari la sfarsitul anului 2006, la mai putin de patru luni de cand Mulally a preluar functia de director.

In Romania, Ford Motor a inceput pe data 25 iunie productia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova.

Ford a demarat productia B-MAX la Craiova. Va produce un motor in plus

Noua fabrica de productie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investitii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane USD) efectuate de Ford. In total, Ford investeste peste 675 milioane euro in productia de motoare si vehicule in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#conducere Ford, #CEO Ford, #schimbari conducere Ford, #investitori situatie Ford , #Piata auto