Ford reduce productia pentru a face fata cererii scazute din Europa

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 18:59
1354 citiri
Ford reduce productia pentru a face fata cererii scazute din Europa

Conducerea constructorului auto american Ford a declarat ca productia la fabricile din Europa va fi ajustata in functie de cererea de pe piata. Divizia europeana a totalizat pierderi de aproape 150 de milioane de euro.

Ford are nevoie de o regandire a intregii capacitatii de productie, compania americana avand o bogata istorie in ajustarea ei, iar o evaluare a planurilor privind nivelul capacitatilor de fabricatie este necesara.

Anul trecut vanzarile totale pe piata din Europa au ajuns la 13,6 milioane de unitati, cu mult sub cele 19 milioane de masini comercializate in 2009. Presedintele Ford Europa, Stephen Odell, recunoaste ca un nivel "normal" de 17 milioane de unitati comercializate pe an nu poate fi atins mai devreme de patru ani.

Pe termen scurt, Ford va mai opera modificari la numarul de zile de munca, in timp ce noile modele vor avea sarcina de a impulsiona vanzarile. "Vom renunta la muncitorii angajati temporar si vom mai reduce numarul zilelor de munca, si acum dar si pe viitor", sustine Odell.

"In termeni de capacitate de productie vom fi mai atenti. Am avut o atitudine proactiva in trecut si va trebui sa vedem daca industria auto europeana are capacitatea sa ajunga la 14 milioane de unitati pe an", a mai spus Stephen Odell.

Reducerea productiei in Spania si Germania

Vanzarile auto din Europa au atins cel mai scazut nivel din ultimii 14 ani in luna martie, conform datelor Asociatiei Constructorilor Auto Europeni (ACEA), ajungand la o scadere de 6,6% pana la 1,5 milioane de automobile.

Veniturile Ford pe primul trimestru au cazut cu 45%, pana la 1,4 miliarde de dolari, divizia din Europa generand pierderi de 149 de milioane de euro.

Compania americana va opera reduceri ale programului de lucru la fabricile sale din Valencia, Spania, si Koln, Germania, in timp productia de la fabrica din Saarlouis, Germania va suferi si ea o reducere drastica.

Productia totala a constructorului american in Europa va fi de 65.000 de unitati, echivalentul unei scaderi de 15%, valoare mai mica, in comparatie cu anul trecut.

Ford spune ca piata auto europeana va fi caracterizata de o reducere a productiei la 14 milioane de automobile, fata de 15,3 cat au fost construite anul trecut, adica o scadere de 8,3%.

Divizia europeana a celor de la Ford a fost profitabila sase ani, din ultimiii opt, iar deciziile in ceea ce priveste reevaluarea productiei nu sunt pe termen scurt.

Cererea in Europa, acolo unde Ford are fabrici (Belgia, Franta, Romania, Rusia, Turcia si Marea Britanie) este in scadere, in mare parte din cauza crizei datoriilor suverane si a masurilor de austeritate impuse de guverne.

Guvernele europene trebuie sa faca fata unor decizii contrversate. Pe de-o parte este nevoie de o temperare a cheltuielilor, in schimb, economia are nevoie de proiecte care sa stimuleze cresterea. "Austeritatea este absolut necesara, pentru ca nu poti cheltui mai mult decat castigi, insa sectorul privat are nevoie de decizii care sa stimuleze cresterea economica", sustine Stephen Odell.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#vanzari ford, #productie ford, #productie Europa Ford, #fabrici Ford Europa , #Piata auto