Ford s-a razgandit si nu mai inchide fabrici in Europa

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 16:48
1848 citiri
Ford s-a razgandit si nu mai inchide fabrici in Europa

Ford, care vrea sa incheie perioada de pierderi in Europa, a anuntat ca nu intentioneaza sa faca noi reduceri a capacitatilor sale de productie in regiune si ca exista semne ca piata incepe sa se stabilizeze, transmite Bloomberg.

"Suntem intr-un moment in care nu mai avem de facut anunturi privind capacitatea. Intotdeauna am spus ca vom monitoriza situatia si, daca va fi si mai dificila, vom reactiona. Simtim ca am adoptat actiunile adecvate", a afirmat Stephen Odell, seful Ford Europa.

Ford inca intentioneaza sa-si diminueze prezenta in Europa pana in 2015, a avertizat Odell. In iunie, vanzarile producatorului auto american pe principalele sale 19 piete europene au crescut cu 6,4%, fata de un declin de 6,5% al industriei auto.Aceasta performanta a majorat cota de piata a Ford de la 7,2% la 8,2%.

Industria auto in Europa incepe sa arate semne de stabilizare. Inca nu estimam o redresare dar exista cu siguranta indicii promitatoare, a explicat seful Ford Europa.

In octombrie 2012, Ford a confirmat ca va inchide pana in 2014 fabrica din orasul belgian Genk, unde lucreaza 4.300 de angajati, si va transfera productia la uzina din Valencia (Spania), ca parte a procesului de restructurare a operatiunilor Ford din Europa.

La fabrica Ford din orasul Genk (estul Belgiei), inaugurata in 1964, se produc modelele de clasa medie Mondeo si Galaxy precum si minivanurile S-MAX. Compania americana a anuntat ca urmatoarea generatie a modelelor Mondeo, S-MAX si Galaxy va fi transferata in Valencia (Spania), iar 4.300 de angajati de la Genk isi vor pierde locurile de munca.

In Romania, Ford Motor a inceput anul trecut productia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrica de productie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investitii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ford fabrici Europa, #inchidere fabrici Ford Europa , #Piata auto