Ford vrea sa profite de pe urma cresterii pietei auto din Rusia

Miercuri, 21 Mai 2008, ora 13:44
1032 citiri
Ford vrea sa profite de pe urma cresterii pietei auto din Rusia

Cresterea cererii pe piata auto din Rusia determina Ford sa-si extinda capacitatea de productie la fabrica din Saint Petersourg, desi mai sunt unele provocari pentru constructorul auto pe aceasta piata, a declarat vicepresedintele pentru productie al Ford Europa, Jim Tetreault, citat de Just-auto.Tetreault a declarat in cadrul Congresului Automotive News Europe, ca pentru constructorii occidentali de automobile, cresterea cererii pe piata auto din Rusia reprezinta o mare oportunitate in viitor, insa a atentionat ca rata de cresterea salariilor este destul de ridicata, pentru ca rata somajului in zona Saint Petersburg-ului este de sub 1%, in timp ce starea proasta a infrastructurii si logisticii poate adauga noi costuri de productie.


"Industria de aprovizionare (cu materii prime si piese) abia incepe sa se maturizeze in Rusia", a spus Jim Tetreault pentru just-auto, accentuand cuvantul "abia". "Logistica e o adevarata problema in Rusia, iar inelul de centura al orasului Saint Petersburg nici nu este finalizat inca. Sistemul rutier impune noi provocari, pentru ca nu e intretinut, iar drumurile nu duc unde ar trebui, ceea ce inseamna ca este nevoie de mai mult timp pentru a transporta marfurile in aceasta tara, spre deosebire de tarile din vestul Europei", a adaugat Tetreault.


Cu toate acestea, Ford investeste in sporirea capacitatii de productie la fabrica din Saint Petersburg. Uzina a produs 75.000 de modele Focus in 2007, iar compania intentioneaza sa produca 125.000 in acest an, prin cresterea productiei care va fi impartita egal pentru modelul Focus si modelul Mondeo restilizat.


Tetreault a declarat pentru just-auto ca Ford monitorizeaza in permanenta cresterea costurilor muncii in Rusia si face revizuiri constante ale politicii crestere a automatizarii fabricii. Tetreault este de parere ca in timp, gradul de automatizare va creste simtitor la fabrica din Saint Petersburg.


"In prezent exista o parte de operatiuni manuale la Saint Petersburg, insa ma astept ca aceasta sa scada in timp, reflectand cresterea costurilor cu salariile si necesitatile de productie a noilor modele ce vor fi produse aici", a mai spus Tetreault. El a adaugat ca nu poate aprecia in cat timp fabrica va fi automatizata in cea mai mare parte, insa a precizat ca preturile pentru roboti scad, in timp ce costul cu munca este pe un trend ascendent.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...